Published On: Uto, stu 16th, 2021

ČITATI CHOLLETA IZMEĐU REDOVA: Funkcionalnost Federacije BiH ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine

Chollet im je poručio da je potrebna podrška svih stranaka kako bi se osigurali transparentniji i kredibilni predstojeći izbori.

“Susreo sam se s predsjedateljem Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i jednim od zamjenika predsjedavatelja Doma naroda Bakirom Izetbegovićem da bih ih potakao na liderstvo, gradnju povjerenja i ukazao da je funkcionalnost Federacije Bosne i Hercegovine ključna za stabilnost Bosne i Hercegovine i put u Evropsku uniju”, naveo je američki diplomata, prenosi Klix.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Boris
Boris
8 mjeseci prije

Samo fraze i šuplja priča. Uz krkanje i piće. Jesu li ti koku kakvu nabacili? Ili momčića nekog?

Milano
Milano
8 mjeseci prije

Federacija bi bila funkconalnija sa dvije izborne jedince, još funkcionalnija sa dva velekantona/veležupanije, a najfukncionalnija bi bila sa dva entteta. Tada bi se konačno mogao napraviti odlučni korak ka državnoj zajednci tri repubilke u kojima bi se glasalo po principu 1 čovjek, 1 glas.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Milano
8 mjeseci prije

Da ali teško se Bošnjacima odreći svojih snova neće oni takvu građansku.

većina
većina
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
8 mjeseci prije

..to i nije gradjanska BIH primitivusu,to su tri zasebne drzave(podiela Bosne i Hercegovine) a BiH nije ničiji san nego činjenica u kojoj živiš,aaaa zašto ne jedinstvena unitarna BiH kao i svaka druga civilizovana zemlja? kao takva bi bila najfunkcioanlnija!!! cega se vama tesko odreci,tj.čega se bojite???