Published On: Sri, srp 25th, 2018
#3rd |

ĆIRO NA DOČEKU DALIĆA: Prešao me u svemu, vjerujte mi da sam sretan zbog toga

Više desetaka tisuća navijača iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, te brojna dijaspora iz Europe i svijeta okupila se u utorak u Livnu, rodnom mjestu izbornika hrvatske nogometne vrste Zlatka Dalića, koji je u kasnim večernjim satima stigao na gradski stadion.

“Ja sam jedan vas i nikad nisam zaboravio otkuda sam i gdje sam počeo. Znam s koliko ste strepnje i emocija ste navijali za hrvatsku reprezentaciju. Nismo svjetski prvaci, ali znate da su dečki dali sve od sebe”, kazao je Dalić okupljenima nakon dolaska na veliku pozornicu.

Navijači iz cijele Hercegovine, Bosne, Zagreba i drugih hrvatskih i europskih gradova od ranih popodnevnih sati je pristizalo na stadion Nogometnog kluba Troglava, gdje je Dalić i započeo prve nogometne korake.

Brojni uglednici također su stigli proslaviti srebro Vatrene reprezentacije u Bosni i Hercegovini.

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja okupljenih u Livnu kazavši kako su nogometaši predvođeni Dalićem vratili narodu vjeru i optimizam.

“Dalić je napravio jedno nacionalno čudo. Ta mladost, milijun mladića i djevojaka su manifestirali domoljubni naboj iskoristivši ovaj fenomenalni rezultat kojega je napravio Dalić sa svojom ekipom. Uspjeh Dalića i reprerezntacije ima jedan višestruki značaj. Pa i ovo danas u Livnu, pogledajte koliko je mladosti došlo, da pozdravi svog heroja, svoga Livnjaka”, rekao je Ćiro u izjavi medijima.

Pri tome se našalio kako će početi vjerovati da ‘Livnjaci imaju nešto osobito’.

“Hvala Bogu da ih ima toliko veliki broj. I nisu samo oni došli su ljudi iz cijele BiH, da mu odaju jednu čast i zahvalnost za sve što je napravio kao jedan povijesni rezultat”, dodao je hrvatski trener svih trenera.

Posebno je bio zadovoljan činjenicom da ga je učenik nadmašio s povijesnim uspjehom.

“Ja kao njegov učitelj sam iznimno sretan kada učenik nadmaši učitelja. On je od najveće institucije kao što je FIFA dobio priznanje kao najbolji trener. Znači prešao me u svemu. Vjerujte mi da sam sretan zbog toga”, zaključio je Ćiro.

Miran Dalić, brat Zlatka Dalića rekao je kako je presretan s ovakvim dočekom njegova brata. Izjavio je kako je bratu tijekom dana rekao da takav doček neće doživjeti ni u jednoj drugoj sredini.

Na Dalićevu dočeku su i potpredsjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto, državni i lokalni dužnosnici iz BiH i Hrvatske./Hina/HMS/

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare