Published On: Pet, srp. 13th, 2018

Ćiro: Ja sam bio tiranin, Dalić je pedagog

Prolazak hrvatske nogometne reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva komentirao je legendarni Miroslav Ćiro Blažević, trener koji je 1998. s Vatrenima osvojio broncu, da bi ga u Rusiji nadmašio njegov učenik Zlatko Dalić.

“Razlika je što sam ja bio tiranin, a on pedagog. Ova mladost hoće se konzultirati, razgovarati… Sad sam ja trebao sa Šukerom razgovarati… Ja sam njemu znao reću da može razgovarati, ali samo na terenu. Vrlo često se čujem s Dalićem, i sad za vrijeme Svjetskog prvenstva. I kad on pita ‘što kažete šefe’, ja mu ne kažem ništa jer on zna bolje od mene”, rekao je legendarni trener za Novu TV.

Komentirao je i junaka hrvatske pobjede, Marija Mandžukića.

“On je specifičan igrač, karakterno osebujan i nije lagano s njim vladati. Danas je to drugačiji Mandžo, on je hvala Bogu inteligentan, a inteligencija vam omogućava transformaciju na bolje i on je danas pouzdani igrač reprezentacije, bez ekscesa, ne kao u moje vrijeme. Danas je on gospodin i džentleman, danas je došao na jedan nivo i to mu ide na čast. Prije nego što će otići vidio me je i način na koji mi je prišao ja nisam mogao da mu ne kažem da se ponaša kao engleski džentleman. Znate kako je, svaki ovaj naš igrač koji ode u inozemstvo stekne jednu nadogradnju veću od civilizacije.”