Published On: Uto, kol 31st, 2021

Ćirina zgrada – stanari čekaju moralnu ponudu od Grada

Rušenje Ćirine zgrade i nastavak izgradnje gradske magistrale čeka postizanje sporazuma između Grada Mostara i sedam stanara koji su bili nositelji stanarskih prava u nekadašnjoj zgradi, pisali smo ranije, no stanari tvrde da od Grada još uvijek nisu dobili realnu ponudu.


”Ponuda je nemoralna, ako je Gradu puno do nekih 400-500 tisuća KM dodatnih da investira, onda je sramota”, rekao je za Bljesak.info Damir Cvitanović, predstavnik stanara Ćirine zgrade, dodajući da traže adekvatnu ponudu.

”Mi tražimo adekvatnu ponudu, ako dodjeljuju useljiv stan, hoćemo useljiv stan. Kompletan kontakt smo imali s bivšim gradonačelnikom, koji je imao vremena za pregovaranje s nama dok se nije razbolio, u međuvremenu nas nitko nije zvao dok nije došao novi gradonačelnik koji je potegao pitanje i inicijativu. Ali njegovi suradnici traže zakon kako ne može, a ne kako može. A može se putem cesta, grada… Mi smo spremni čekati i godinu dana da se napravi proračun ili neki rebalans, da se nama dodijeli useljiv stan. Ja sam molio gospodu suradnike pa i gradonačelnika novog, otiđite u zgradu Mikačića kuće, kad se uđe u hodnik nema svjetlarnik, ozraku… To je kao da uđete u zatvor, pa ni bivši stanari Mikačića kuće ne žive tu”, rekao je Cvitanović.

 - Ćirina zgrada – stanari čekaju moralnu ponudu

FOTO: Bljesak.info / Izjava

Podsjetimo, ranije je za Bljesak.info savjetnica Grada Mostara Radmila Komadina rekla da se mora postići sporazum gdje Grad pregovara s nositeljima stanarskih prava u bivšoj zgradi Ćiro, koji bi se ovaj tjedan trebali očitovati prihvaćaju li ‘roh-bau’ stanove koji su predviđeni za njih na trećem katu Mikačića.

Komadina nam je ranije ponovila i da se nude ‘roh-bau’ stanovi, dok u Izjavi koju bi stanari trebali potpisati i predati Gradu, a koju je predočio Cvitanović piše da se nudi zamjenski useljiv stan.

 - Ćirina zgrada – stanari čekaju moralnu ponudu

FOTO: Bljesak.info / Fotografija stana koji je namijenjen Cvitanoviću u Mikačića kući

Inače, Komadina je ranije rekla, da u slučaju da očitovanje stanara bude pozitivno, slijede pravne aktivnosti koje bi mogle biti gotove u mjesec dana. Ako stanari pak ne prihvate sporazum s Gradom Mostarom, savjetnica Grada je pojasnila da se zgrada neće rušiti.

Također, na današnjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Mostara Mario Kordić rekao je između ostalog, kako pokušavaju riješiti ‘Ćirinu zgradu’ te misli da su na dobrom putu.

”Mislim da smo na dobrom putu, zapeli smo s manjim brojem stanara i njihovim zahtjevima, ali se nadam da će biti razuma, pa ćemo barem Ćiru riješiti. U sličnoj priči su konak i razvitak itd…”, kazao je Kodić.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Mujo Basinac
Mujo Basinac
1 godina prije

Jaka zgrada,trava im krov prorasla.Sad bi to trebala biti “senzacionalna vijest”,bu ha ha novinaru.