Published On: Uto, ruj 22nd, 2020

CIKOTIĆ POSLAO SLUŽBENICU U PROŠLOST: Preživjela je. I osjeća se prilično zdravo..

Ministar (ne)sigurnosti SDA države, Selmo Cikotić, potpisao je dokument u rujnu  u kojem službenici odobrava slobodne dane u mjesecima od ranije. Drugim riječima, Cikotić je poslao službenicu u prošlost da iskoristi slobodne dane.

Možda tu leži odgovor gdje je poslao bugojanske Hrvate.

Možda u prošlost, možda u nebo, možda pod zemlju, a možda ih skoro sretnemno u budućnosti.

Nikad ne znaš. Nepredvidiva je budućnost.

Vukajlović Bojana, stručni suradnik u Ministarstvu vremena, zatražila je 15.7 2020. godine dva dana neplaćenog odstustva, na koji ima pravo, za slavu 25. i 26. juna, međutim odobrenje koje je potpisao ministar stiglo je, (slavnog dana za neke BH armije) – 11. 9.2020. godine, odnosno dva mjeseca nakon slave.

Kako navodi ATV, na osnovu ovog dokumenta, može se konstatirati da je Cikotić odobrio korišćenje slobodnih dana koji su već prošli.

Vukajlovićeva je zbog toga što  joj nisu odgovorili na vrijeme angažirala odvjetnike i uputila žalbu Odboru državne službe za žalbe, smatrajući da je riječ o pogrešnoj primjeni propisa i bitnoj povredi odredbi postupka, iza čega stoji diskriminacija po vjerskoj osnovi.

Odbor državne službe za žalbe 20. avgusta ove godine donosi rješenje kojim, naravno, uvažava žalbu Bojane Vukajlović i od Ministarstva bezbjednosti BiH traži da u roku ne dužem od 15 dana donese odluku o formi upravnog akta po zahtjevu Bojane Vukajlović od 15. juna ove godine.

Nakon ove odluke, dolazi se do 11. 9. ove godine kojim se Vukajlovićevoj odobrava korištenje plaćenog odsustva, ali se ne objašnjava kako ona treba da iskoristi te slobodne dane?

(A.M/banjaluka.net)