Published On: Pet, kol 20th, 2021

Cijepljeno više od 50% odraslih, pogledajte stanje po županijama

Jučer je broj ukupno utrošenih doza cješiva protiv koronavirusa u Hrvatskoj dosegao je 3.200.638, objavio je HZJZ.

1.691.778 osoba cijepljeno je prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.508.860 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 41,69% ukupnog stanovništva, odnosno 50,10% odraslog stanovništva u RH, navodi se u priopćenju.

Capak: Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj je učinila pozitivan iskorak

„Svaka druga odrasla osoba u Hrvatskoj učinila je pozitivan iskorak te se cijepila. Za očuvanje svog osobnog zdravlja i života kao i zdravlja i života svojih sugrađana, svaki drugi građanin Hrvatske primio je najmanje jednu dozu cjepiva. Svatko tko je cijepljen, tom nesebičnom gestom pridonio je zdravlju, sigurnosti, očuvanja života, očuvanju bolničkog sustava, očuvanju radnih mjesta kao i turističkoj sezoni. Zahvaljujem građanima koji su se odazvali na cijepljenje kao i zdravstvenim djelatnicima koji su odradili veliki posao. Nastavljamo dalje.“ Izjavio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo epidemiolog izv.prof.dr.sc. Krunoslav Capak.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (48,0% ukupnog stanovništva, odnosno 58,0% odraslog stanovništva), a završeno cijepljenje u najvećem je obuhvatu ostvareno također u Gradu Zagrebu (44,2% ukupnog, odnosno 53,5% odraslog stanovništva), navodi HZJZ.

Pogledajte stanje po županijama.

/HMS/

guest
nije obvezno
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x