Published On: Čet, ožu 11th, 2021
#3rd | By Desk

Cijepili se Mandić i Kvesić: Ravnatelj SKB Mostar rekao da će sve promjene na tijelu prijaviti medijima

Prva cjepiva protiv koronavirusa u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u četvrtak su primili federalni ministar zdravstva doc. dr. Vjekoslav Mandić, ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, dr. med., te infektolog prof. dr. Jurica Arapović.

Prije njih, cjepivo je u mostarskom Domu zdravlja primio Srećko Čarapina, čovjek koji je u svojoj karijeri dao pola milijuna doza raznih cjepiva drugima.

Prve doze cjepiva također su primili i članovi Kriznoga stožera HNŽ-a, odnosno voditelji organizacijskih jedinica Sveučilišne kliničke bolnice.

Podsjećamo, u HNŽ je stiglo 550 cjepiva AstraZeneca koja su već u srijedu distribuirana prema zdravstvenih ustanovama.

Nakon što je primio prvu dozu cjepiva ministar Mandić je izjavio kako se osjeća dobro i zadovoljno što je konačno u Federaciji krenulo cijepljenje.

Osjećam se dobro i zadovoljstvo mi je da je konačno počelo cijepljenje u FBiH te da je cijepljenje počelo od zdravstvenih djelatnika koji su na prvoj crti borbe protiv Covida-19. Ja sam se kao ministar cijepio da pokažem kako je to normalno i da je cjepivo dobro te da se trebaju cijepiti svi, a posebno ugrožene kategorije stanovništva, istaknuo je ministar Mandić, prenosi Fena.

Izrazio je nadu da će početi i masovno cijepljenje stanovnika u FBiH.

Konačno je počelo cijepljenje u Mostaru. Ja sam sam se cijepio iz dva razloga. Prvi je da se cijepim, a drugi da pokažemo kako je to nužno i dobro i da je to jedini način na koji možemo zaustaviti pandemiju Covida-19, naglasio je ravnatelj SKB-a Ante Kvesić.

Na pitanje novinara kako se osjeća nakon cijepljenja, sarkastično je odgovorio da će u slučaju promjena na svom tijelu, sve prijaviti predstavnicima medija.

Po njegovim riječima, procijepljenost se treba podići na razinu 60 do 70 posto.

Ovo je mali korak te se nadam kako će količine biti zadovoljavajuće i da ćemo u skoro vrijeme uspostaviti normalni ritam cijepljenja, dodao je Kvesić.

Arapović je naglasio kako se ovim činom – cijepljenjem zdravstvenih djelatnika, poručuje građanima i drugim zdravstvenim djelatnicima da se treba cijepiti te da je cjepivo dobro i pouzdano i da će ono jedino pomoći u preveniraju pandemije.

Na ovaj način ćemo spriječiti i bolničke infekcije među djelatnicima i nositi se s tim problemom, zaključio je.