Published On: Čet, kol 5th, 2021

Cijepi li se u Sarajevu preko veze Pfizerom?

Tvrdi se  da se pojedinci “preko veze” cijepe cjepivom proizvođača Pfizer, a da se zbog toga deogađa da za imunizaciju  ostanu uskraćeni oni koji su je trebali primiti.

To se prije svega odnosi na onkološke pacijente, kojima je namijenjena ova vakcina.

“Dok sam čekala u redu za vakcinaciju, upoznala sam gospođu srednjih godina, onkološka pacijentica, koja je smireno rekla da već skoro dva sata čeka da primi vakcinu Pfizer u kabini A5 te da je ona na redu nakon što se završi vakcinacija starijeg gospodina, također onkološkog pacijenta. I dok mi razgovaramo, djevojka od 25 do 30 godina – sve vrijeme prisutna, hoda i priča preko telefona, očito uposlenica – uvodi prekoreda dvoje mladih, očigledno njenih prijatelja, pred kabinu A5 da prime Pfizer. Zaista je bilo uznemirujuće i tužno kada su izašle sestre i obavijestile da nema više Pfizerovih vakcina. Gospođa, koja je dva sata strpljivo čekala u redu, nije mogla dobiti pomenutu vakcinu”, ispričala je naša čitateljka.

Spahić, koordinatora cijepljenja u KS je u izjavi za Klix.ba naglasio da prvi put čuje ovakve informacije.

“Prvi put čujem te neutemeljene informacije. Volio bih znati imenom i prezimenom tko je to omogućio, ako je točno. Sve je transparentno i mislim da je to nonsens”, kazao je.

Prema njegovim riječima, bio bi zahvalan kada bi znao tko to čini. Napomenuo je da se svi onkološki pacijenti mogu cijepiti Pfizerovom vakcinom, ako imaju suglasnost svog onkologa.

“Isključivo se onkološki pacijenti, cijepe po spisku koji je ZZJZ KS dobio od kliničkog centra. Svaki uposlenik ima akreditaciju, tako da se ime zna od svih sudionika. Volio bih imati ime pacijentice kojoj je uskraćena vakcinacija”, kazao je.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x