CIJEPA BOSNU: Za Erdogana su samo Bošnjaci “Narod BIH”. I braća. I sestre.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan uputio je danas pismo predsjedatelju Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću.

Nema u tome ništa sporno. Lijepa gesta. No možete li zamisliti da jednako pismo pošalje srpskom ili hrvatskom članu Predsjedništva? Evo čak i Komšiću?

”U ime mog naroda i moje osobno ime, upućujem vam izraze saučešća zbog smrti bh. braće i sestara koji su izgubili živote tijekom pandemije koronavirusa koja je obuhvatila cijeli svijet. U borbi s ovom bolešću, koja je odnijela mnoge živote diljem svijeta, bratskom narodu BiH želim puno strpljenja, snage i uspjeha” – ističe se u poruci predsjednika Erdogana.

  • Možemo li zamisliti da Erdogan Hrvate i Srbe u BiH nazove braćom i sestrama?

  • Koliko često Milanović koristi termin za Hrvate u BIH “Braća i Sestre” iako smo jedan narod i istog nacionalnog imena?

  • Tko to  u BIH zaista nema a tko zaista ima rezervnu domovinu?

  • Tko je u Parlamentu FBIH blokirao rezoluciju o osudi genocida nad Armencima , kao i onog u Srebrenici? Sve za ljubav matici i braći i sestrama na Bosforu.Kome su puna usta genocida i suočavanja sa zločinima a veliča počinitelje genocida nad Armencima?

  • Tko prostor Armije BIH naziva prostorom džihada a napad ABiH vojnika na WTC, onih kojima je Šefik sređivao naša državljanstva, negira?

 

Istaknuo je da je Turska u teškim vremenima uvijek bila uz prijateljski i bratski narod BiH te da je pokazala da se pravi prijatelj poznaje u crnim danima.

 

”U tom duhu, u želji da makar malo doprinesemo vašoj borbi protiv virusa, kao dodatak pomoći koju smo poslali nešto ranije danas u vašu zemlju, ponovo šaljemo medicinski materijal. Ako Bog da, dani ispunjeni zdravljem i spokojem će se u najkraćem vremenu vratiti u BiH” – naglasio je Erdogan u poruci.

Ponovio je da je uz BiH u njenoj bobi protiv pandemije te predsjedatelju Džaferoviću poželio uspjeh i sreću, a prijateljskom narodu BiH zdravlje i sreću.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je 5. travnja telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o stanju u Bosni i Hercegovine i i Turskoj u vezi s naporima koje dvije države čine na zaustavljanju širenja koronavirusa.