Published On: Pon, ožu. 27th, 2017

CIJELO MJESTO PLAČE ZA OMILJENIM SUSJEDIMA Ubijeni specijalac Marin vratio se iz Njemačke kako bi branio Hrvatsku

Mještani Čiste Velike ne skrivaju suze. S grčem na licima i prepuni straha, dok su promatrali opsadno stanje u Čistoj Velikoj, o ubijenim supružnicima Šunjerga imaju samo riječi hvale. Prepuni gnjeva govore nam da je 19-godišnji Tin, kao sin jedinac, ocu Martinu i majci Silvani “posljednjih godina zadavao ozbiljne glavobolje zbog svog iskrivljenog ponašanja” piše Jutarnji.hr

– U široj obitelji Šunjerga alarm se upalio nakon što se Silvana svome bratu u subotu uopće nije javljala na telefone, ni na mobitel niti na fiksni pa je policajčev šogor u nedjelju oko 10 sati došao u Čistu Veliku, gdje su ga dočekala zatvorena vrata kuće. Nije dvojio pa je dignuta na noge policija koja je temeljitim pregledom kuće, točnije u garaži pronašla nesretnog Marina u lokvi krvi i prekrivenog plahtom. Bio je to prizor koji ledi krv u žilama. Silvanu nisu našli nigdje, a ni Tina. A u dvorištu kuće nije bilo ni Šunjergina crnog Mercedesa niti crvenog Citroena – priča za Jutarnji list jedna od mještanki, pritom sumnjajući da je u cijeloj tragediji ubojica imao i pomagača.

Roditelji ubijenog specijalca Marina cijeli život rade u Münchenu u Njemačkoj, a tamo je i Marin rođen. Početkom Domovinskog rata pridružio se obrani Republike Hrvatske te je nakon svega ostao raditi u policiji.

Brak sa Silvanom bio mu je prepun ljubavi i poštovanja. Rođenje Tina im je samo upotpunilo taj sklad. Tin je bio odlikaš u osnovnoj školi, ponajbolji učenik, ali upis u srednju tehničku školu ga je okrenuo. Ponavljao je prvi razred, a prošle godine je maturirao. Imao je mladenačke hirove i bio je istaknut u okolini. Svima se uvukao pod kožu jer, realno gledajući, dobar je on bio susjed. Miljenik sela zajedno sa svojim psom Zenom. Ali upao je očito u loše društvo vršnjaka čim mu je, kako se priča po selu, droga bila dostupna. Upravo to je njegova oca toliko bacilo u očaj da mu je nedavno ozbiljno zaprijetio slanjem u komunu ako ne prestane i ne spusti se na zemlju. Šunjerge su skromni ljudi i žive po pravilima – zaključuje još susjed obitelji Šunjerga.

Željko Škarić, susjed i rođak ubijenog specijalca, ne može doći k sebi od šoka. Da se nešto u selu događa doznao je u nedjelju nešto iza 11 sati, kada je pod sirenama pristiglo vozilo Hitne pomoći.

Tin je dečko koji je mladenački slobodniji, ali koliko ja znam, nikad nije imao problema sa zakonom. Svi smo u šoku, teško je povjerovati da se pred našim vratima dogodila ova tragedija. Imao je mladenačke hirove, no ovo je prestrašno – priznao je Škarić okupljenim novinarima.

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer