CIJELI SVIJET NASELI A SEBE.. JE LI DOSTA TE GLUPE UZREČICE? Krivulja prirodnog priraštaja strmija je u ZHŽ nego u Sarajevu

Što je tu produkt politike a što hercegovačkog instinkta za opstankom?

Izjavi Čovića Drugog  svakako treba dodati i sljedeće:

Na području ove 4 općine u kojem žive potomci Dalenijanaca iliti Pagana, stanovnici nekadašnje stare paganijske regije Dalen (vrlo moguće prapovijesno ime Dalmacije) vlada kult opsjednuosti životom. Cijene se obitelji s puno djece i takve obitelji imaju poseban status u društvu. Neženje se preziru i minoriziraju.

U zemljama Zapada obitelji s puno djece tretiraju se kao zaostale dok se odricanje od potomstva smatra nečim naprednim. To je ta kultura smrti kojoj stremimo.

To je taj “europski put” na koji smo zalutali. Ulaskom u EU ovaj kraj će dodatno demografski krahirati a europske “vrijednosti” čitaj bezvrijednosti, stvorit će kult smrti i kod nas. Potom ide uvoz WOKE kulture, brkate mame, feminizirane tate i konačno propast društva.

Važno je kazati da jako u podizanju nataliteta pomažu i naši svećenici koji javno slave kulturu života.

Doduše ponekad su previše fokusirani na minoriziranje ovog života i slavu zagrobnog. Dobru propovijed znaju uprskati zaključcima koji nemaju veze s kršćanskim vrijenostima. No , hajde, svakome se dogodi.

Molimo ih svakako da s tim prestanu jer je minoriziranje ovog života kao manje bitnog suprotno učenju Nazarećanina.

Nadalje molimo ih i da ne sputavaju seksualnost u našeg naroda.

Naime tavljanjem znaka jednakosti između seksa i grijeha, poticanjem srama zbog ljudske potreba za seksom, dodatno se suzbija prirodni Božji priraštaj. Pustite naš narod da se reproducira. Ne stavljajte stigme na samohrane majke koje odluče roditi i odbiju pobaciti, podržite ih javno. I pustite mlade da se troše. Okomito i vodoravno. Ali i stare. Da ne budemo gerintofobi. Nikada ne smijemo odbaciti potencijal starijih alfa mužjaka u jačanju potencijala prirodnog priraštaja u Hercegovini. Recimo g. Zdravko Mamić. Naša provincija Dalen, od njeg puno očekuje. Sve je to lijepo, fina mlada ovo ono, ali pajdo, posao te tek čeka ako želiš biti primljen u pleme.

Ukratko dragi narode, jebite se. Ovo nije psovka, ovo pišemo u najljepšem smislu te sintagme.

I da, još nešto: Vlada ZHŽ treba se fokusirati na projekte koji će zaustaviti iseljavanje nadolazećih generacija. Zadatak vlasti je učiniti Dalen tako primamljivim životnim prostorom da iz njega ne odlaze ljudi. Nikakav uspjeh nije povećati priraštaj a potom tu djecu poslati na austrijske frontove, Plenkovićeve ispražnjene krajeve Perecije itd. Vrijeme je da ona navada “Cijeli svijet naselismo sebe ne raselismo” prestane vrijediti. Jer sebe smo raselili.

Hvala vam  svima što ste se odazvali našem pozivu.

Županija zapadnohercegovačka, uz Sarajevsku, jedina u Federaciji BiH ima pozitivan prirodni priraštaj. Rezultat je to činjenice da je ova županija jedna od gosopdarskih najrazvijenijih u FBiH, ali i niza demografskih mjera koje provodi županijska vlada, prenosi Hrvatski Medijski Servis. Tako je U prvih osam mjeseci Vlada Županija zapadnohercegovačke izdvojila 6 milijuna KM za obitelji s troje i više djece, a nisu zaboravljena ni školska djeca.

– To je jedan od prioriteta naše županije, Vlade i svih institucija, pa i lokalnih zajednica. Mi imamo tu mjeru od 500 KM za treće i svako sljedeće dijete. Zahvaljujući tome imamo u prvih osam mjeseci ove godine 126 djece više nego u istom razdoblju prošle godine. Također Županija u suradnji s lokalnom zajednicom za sve učenike, osnovnih i srednjih škola plaća prijevoz, a udžbenici su besplatni već dugi niz godina, kazao je Čović za RTV Herceg Bosne predsjednik Vlade ŽZH Predrag Čović.

Uz demografske mjere ključ razvoja Županije zapadnohercegovačke, po riječima premijera Čovića, je i razvoj cestovne infrastrukture

– Najvažniji infrastrukturni projekt za nas je svakako brza cesta Mostar- Široki Brijeg- Grude- Imotski. Trenutno se radi na izvlašćivanju zemljišta na trasi te prometnice koja bi se trebala početi graditi sljedeće godine. Uz nju rekonstruira se i cesta Široki Brijeg- Ljubuški, preko Lipna i Hamzića, što je investicija vrijedna 1,2 milijuna KM, te gradi regionalna cesta Široki Brijeg- Izbično- Korita, kazao je premijer ŽZH.

Plan iskorištavanja ruiniranih objekata nekadašnje Duhanske stanice u Širokom Brijegu nedavno je usvojen nakon što je prošao javnu raspravu.

– Županija je izuzetno zainteresirana za izgradnju na tom području. Tu bi se trebala graditi nova Osnovna škola, jedna zgrada u kojoj će biti uredi županijske vlade, kao i jedna zgrada za branitelje kao i zgrada Županijskog suda, kazao je Čović za RTV HB./HMS/