Published On: Pet, sij 9th, 2015

Charlie Hebdo otiskat će milijun primjeraka

Nezastrašen ubojstvom svojih vodećih novinara, francuski satirični tjednik Charlie Hebdo planira otiskati milijun primjeraka naredne srijede, skoro 30 puta više od uobičajenog tiraža.

Francuski mediji u četvrtak su stali iza satiričnih novina, dan nakon što su militanti ubili 12 ljudi dok su novinari održavali redakcijski sastanak, kako bi osigurali da se naredni broj pojavi na vrijeme nudeći novčanu pomoć i prostor, prenosi Reuters.

Novine, koje su u privremenim prostorijama otkako je njihovo pariško sjedište napadnuto bombama u 2011. nakon objave karikatura koje ismijavaju poslanika Mohammada, radit će u prostorijama ljevičarskih dnevnih novina Liberation, objavili su njihovi domaćini.

Odvjetnik Charlie Hebdoa Richard Malka izjavio je da će tiraž, koji obično iznosi oko 20.000 primjeraka, koji poraste na 200.0000 zbog kontroverznih tema, iznositi milijun primjeraka.

”Odlučili smo nastaviti rad Charliea s onima koji su preživjeli. To je naš način da kažemo ne, ne ubijate Charlie, da oni nisu pobijedili”, izjavio je Malka za Liberation.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare