Published On: Sub, kol 26th, 2017
#3rd | By Desk

ČETVRTI DAN MFF-a : Nova poglavlja i čekanje pobjednika

‘Poluvijek u Fukushimi”, ”Odmorište na autocesti” i ”Buffet Željezara” posljednji su filmovi koji će biti prikazani u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg Mediteran Film Festivala.

Film ”Poluvijek u Fukushimi” odvest će nas u život nakon nuklearne katastrofe gdje japanski farmer pokušava spojiti kraj s krajem u svom samotnom životu unutar zone radijacije.

”Odmorište na autocesti” iscrtava portret odmorišta koje je smješteno u ruralnom području sjeverne Francuske. Izgleda kao san, ispunjen šapatom misli i života onih što tu rade, kao i onih koji su samo u prolazu.

”Buffet Željezara” bilježi kavanske razgovore vlasnika kafića prije nego ga zauvijek zatvore i otvore novo poglavlje u životu.

Posljednji dan festivala rezerviran je i za projekciju dokumentarca ”Beatles: Osam godina u tjednu – Godine turneja”, koji, uz nove intervjue sa živućim Beatlesima, kao i arhivske intervjue  s preminulim članovima, prikazuje snimke žestokih koncertnih godina. Film prati kako se legendarna četvorka počela mijenjati i rasti.

Nakon ovih projekcija, uslijedit će proglašenje pobjednika. Podsjećamo,  selektor festivala Damir Čučić izabrao je 12 dugometražnih i deset kratkih dokumentaraca, a ove godine o najboljima u dugometražnoj konkurenciji odlučuju Vlatka Vorkapić, Jorge Tur Moltó i Ademir Kenović, a u kratkometražnoj Josip Mlakić, Kyle Joseph Petty te Gordan Nuhanović./HMS/