Published On: Ned, svi 19th, 2013

Četvorica mladića silovala konobaricu

Gornji Vakuf – Policija iz Gornjeg Vakufa uhitila je dvojicu, a traga za još dvojicom mladića osumnjičenih da su u noći između četvrtka i petka silovali konobaricu B. A. (25) iz Jajca, potvrđeno je u policiji.
Prema neslužbenim informacijama, djevojka je za silovanje optužila H. M., G. I., H. N. i R. D., Svi iz Gornjeg Vakufa, koje poznaje odranije. U policiji jučer nisu mogli potvrditi tko je od prijavljenih uhićen, a za kim se traga.
U MUP-u Srednjobosanskog kantona rekli su da im je silovanje prijavljeno u petak ujutro.
– Zbog osjetljivosti slučaja ne možemo dajemo više informacija. Inspektori za seksualne delikte pokrenuli su odmah istragu i rade na rasvjetljavanju ovog slučaja – rekli su u policiji.
Izvor blizak istrazi ispričao je da su dvojica muškaraca koji se dovode u vezu sa silovanjem u petak uhićeni i poslije kriminalističke obrade predati u nadležnost tužiteljstva na dalje postupanje.
– Identificirana su i druga dva muškarca, ali oni su za sada nedostupni i policija intenzivno traga za njima – istaknuo je spomenuti izvor.
Prema nezvaničnim informacijama, dežurni tužitelj predložio je pritvor za četvoricu osumnjičenih.
– Pritvor je predložen i za dvojicu osumnjičenih koji su trenutno u bijegu. Kantonalni sud u Travniku danas će donijeti odluku o određivanju pritvora – pojasnio je naš izvor.
Djevojka je u petak upućena kod ljekara koji je pregledao i potvrdio da je silovana.
Prema njegovim riječima, djevojka je policiji prijavila da je silovana u noći između četvrtka i petka u mjestu Vrce kod Gornjeg Vakufa.
– Ona je radila kao konobarica u jednom od kafića u Gornjem Vakufu, gdje su u četvrtak navečer došla četvorica mladića koji su već bili pijani. Nastavili su da piju alkohol, te im se i ona pridružila – istaknuo je izvor iz istrage.
On je dodao da je po zatvaranju kafića konobarica zajedno s njima otišla u kuću u mjestu Vrce, gdje su planirali da nastave druženje.
– Poslije dolaska u kuću ti mladići okomili su se na djevojku i navodno je jedan od njih pretukao, a potom su je sva četvorica silovala – istaknuo je izvor blizak istrazi.

Momačko veče

Četiri mladića koji su osumnjičeni da su u noći između četvrtka i petka silovali B. A. te večeri slavili su momačko veče, jer je jedan od njih ovih dana trebao oženiti.
– Oni su konobaricu B. A. odvezli u kuću čiji vlasnik boravi u inozemstvu, a imali su ključeve te kuće jer je jedan od njih bio zadužen za njezino čuvanje. Tamo su napali djevojku – pojasnio je izvor blizak istrazi.