Published On: Thu, Sep 26th, 2013

Četverogodišnji dječak je očitao ‘bukvicu’ teroristu pa dobio čokoladicu

Dječak (4) iz Velike Britanije ustao je u obranu ranjene majke i sestre u trgovačkom centru u Nairobiju. Terorist ih je poštedio, a u bijegu su uspjeli spasiti i dječaka (12).

Vi ste veoma loš čovjek, povikao je ljutito dječak Elliot Prior (4) i nevinim očima pogledao naoružanog napadača. Maleni se suprotstavio teroristima koji su pobili 69 ljudi u trgovačkom centru u Nairobiju.

Hrabro je ustao kako bi zaštitio majku Amber i sestru Amelie (6). Filmska producentica iz Velike Britanije s djecom je u Westgate došla kupiti mlijeko. Čim je eksplodiralo u subotu, sakrila se s njima ispod police s mesom. Nisu se pomaknuli sat i pol. Napadači su ih primijetili i upucali je u nogu. Samo iskrenost i odlučnost njezina sinčića spasila je cijelu obitelj.

Molim te, oprosti, mi nismo čudovišta” u konačnici je izustio terorist. Djeci je dao čokoladice i odlučio ih poštedjeti.

U bijegu su uspjeli spasiti još jednog dječaka (12), koji se nije mogao odvojiti od ubijene majke.

Terorist: Hoćete li prijeći na islam? Opraštate li mi?

Objašnjavao mi je kako islam nije loša religija i naredio da promijenim vjeru. Hoćete li prijeći na islam? Opraštate li mi?, kazao mi je. Naravno, rekla sam. U tom trenu rekla bih sve što je poželio samo da nas puste” novinarima je rekla potresena Amber. S tenisica joj se slijevala krv.

U utorak, četvrti dan od upada u centar, iz centra se opet čula pucnjava.

Trupe ‘čiste’ zgradu” objavila je policija na Twitteru. No iako kenijske vlasti tvrde kako imaju pod kontrolom cijeli kompleks, većina je napadača ubijena, izgleda da talačka kriza još traje. Militantska skupina Al Šabab, koju povezuju s Al Kaidom, tvrdi da drži još nekoliko zatočenika.

 

24 sata l bljesak