Published On: Sri, ruj 29th, 2021

Četrnaestogodišnjaci završili u zatvoru nakon počinjenih pljački u Beču

Trojica 14-godišnjaka dovedena su u bečki zatvor zbog navodnog počinjenja dva krivična djela pljačke. Jedna žrtva bila je samo godinu dana starija od optuženika. Prijetili su mu da će ga ubiti te su mu oduzeli 50 eura, izvijestila je policija. Ubrzo nakon toga, trojac je nasrnuo na 51-godišnjaka i pritom mu pokušao oteti novčanik.

Petnaestogodišnjak je napadnut u ponedjeljak popodne u ulici Steudelgasse u desetom bečkom kotaru (Favoriten). Osumnjičeni su nakon pljačke te s ukradenih 50 eura otišli u trgovinu. Ostatak novca koji nisu potrošili policija je zaplijenila prilikom uhićenja.

Samo malo nakon prvog napada, navodno su 14-godišnjaci pokušali ukrasti novčanik 51-godišnjaku. “Navodi se da su žrtvu udarili nekoliko puta”, rekao je glasnogovornik policije Daniel Fürst. Napadnuti muškarac je pobjegao u pivnicu.

Policijski službenici gradske policije Favoriten i Meidling, kao i hitne službe iz jedinice hitne pomoći i jedinice policijskih službenih pasa, konačno su pronašli maloljetnike. “Trojica osumnjičenika nakon ispitivanja su odvedena u zatvor“, rekao je glasnogovornik.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare