Published On: Ned, stu 5th, 2017

Čepurin u Srbiji: Izjave Amerikanca o ‘sjedenju na dvama stolcima’ nisu bitne

Veleposlanik Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin ocijenio je danas “prevelikom” pažnju koju su srpski dužnosnici i mediji posvetili nedavnom posjetu i izjavama američkog dužnosnika Briana Hoyta Yeea da Srbija kao kandidat za EU “ne može sjediti na dvama stolcima”.

Čepurin je u intervjuu ruskom Sputnjiku na srpskom jeziku zamjenika pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Briana Hoyta Yeea nazvao “američkim izaslanikom” i naglasio kako su neusporedive dužnosti koje obnašaju Yee i ruski šef diplomacije Sergej Lavrov.

“Gledam fotografije koje su objavljene u novinama. S jedne strane Lavrov, s druge američki izaslanik… Jasna je razlika – Lavrov je ministar vanjskih poslova, a gost koji je doputovao u Srbiju sedamdeset peti zamenik dvadeset četvrtog pomoćnika zamenika ministra vanjskih poslova. To su različiti rangovi, i to nije usporedivo”, rekao je Čepurin.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog tajnika za europska i euroazijska pitanja Brian Hoyt Yee poručio je u Beogradu koncem listopada da zemlje koje žele članstvo u EU ne mogu “sjediti na dvama stolcima” i izazvao veliku pozornost srpskih dužnosnika i beogradskih medija, a u međuvremenu se oglasilo i rusko ministarstvo vanjskih poslova porukom kako se Amerika ne bi trebala miješati u suradnju Srbije i Rusije.

Ruski veleposlanik u Srbiji za Sputnjik je dolazak Hoyta Yeea u Beograd nazvao “putovanjem” i rekao kako je “pažnja koja je posvećena tom putovanju prevelika, veoma pretjerana”, prenosi Hina.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x