Published On: Mon, Apr 3rd, 2017

ČEPURIN: Mi u Rusiji na Vučića računamo jako ozbiljno…

Rezultat predsjedničkih izbora u Srbiji dao je Aleksandru Vučiću mandat za nastavak politike koju je i vodio i do sada, pa i kada je riječ o suradnji s Rusijom, rekao je veleposlanik Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Čepurin te naveo kako se iz rezultata izbora mogu izvući dva zaključka – da je to očigledna podrška građana i vanjskoj i unutarnjoj politici koju vodi Beograd, te da je to svojevrsni mandat za nastavak te politike sljedećih godina.

“Važan dio tog mandata je nastavak politike proširenja suradnje s Rusijom u svim oblastima – političkoj, ekonomskoj, kulturnoj, duhovnoj”, rekao je Čepurin čiju izjavu prenosi Sputnik.

Istaknuo je kako je nužno suštinski proširiti ekonomske veze Srbije i Rusije, te dodao da mogućnosti leže, prije svega, u industrijskoj, vojnotehničkoj suradnji i suradnji u oblasti poljoprivredne proizvodnje.

Kao primjer perspektivne oblasti naveo je sjemenarstvo, gdje, kako smatra, postoje velike mogućnosti da suradnja bude višestruko uvećana.

“Takva je suradnja postojala između Jugoslavije i SSSR-a i tu imamo o čemu da razmislimo. U cjelini gledano, mislim da su naše zemlje prešle u ciklus ekonomskog uspona, te im je potreban dinamičan razvoj ekonomije i podizanje standarda stanovništva. Zato mislim da će takva suradnja ići u korist i Srbima i Rusima”, rekao je Čepurin.

Čepurin podsjeća kako je Vučić bio jasan favorit na izborima i da nije razočarao svoje pristalice, prenijela je Srna.

“Prednost u odnosu na sljedeće kandidate nije nekoliko postotaka, nego nekoliko puta, i zato je to objektivno jak rezultat. Ruski mediji Vučićevu pobjedu opisuju s dvije riječi – uvjerljiva i sigurna. Sam kandidat je tu pobjedu nazvao čistom. A naši kineski prijatelji bi je, vjerojatno, nazvali gvozdenom”, dodao je Čepurin.

Naime. kandidat vladajuće koalicije u Srbiji Aleksandar Vučić osvojio je 55,65 posto glasova na predsjedničkim izborima, podaci su Republičke izborne komisije na osnovu 91,65 posto obrađenog materijala.