Published On: Čet, ožu 16th, 2017

Čemu nervoza policijo? Pogledajte kako su policajci istjerali navijače Zrinjskog s “Pecare”

Zrinjski TV jučer je objavio snimku na kojoj policija bez nekog vidljivog razloga izbacuje navijače Zinjskog “Ultrase” iz takozvanog kaveza na stadionu “Pecara”. Policajci djeluju poprilično napeto i živčano.

Po završetku odigravanja uzvratne utakmice Kupa BiH između NK Široki Brijeg i HŠK Zrinjski koju je NK Široki dobio s 1:0 (ukupno 3:0), mostarski navijači ostali su neugodno iznenađeni ponašanjem policije. Mostarski navijači koji su prisustvovali utakmici bili su smješteni na istočnoj tribini stadiona, s time da su “Ultrasi” bili u ograđenom prostoru, na istoj tribini. Navijači koji nisu pripadnici ove navijačke grupe požalili su se na rigorozan pretres kojem su bili izloženi prilikom ulaska na stadion, a nisu bili pošteđeni ni stariji ljudi i djeca.

https://www.youtube.com/watch?v=sST7LWJpPjU&app=desktop

„Deset minuta prije kraja susreta specijalna policija MUP-a ZHŽ-a počinje s pražnjenjem dijela tribine gdje su se nalazili Ultrasi, koje su udaranjem prisilno istjerali sa stadiona. Nas su držali zaključane još 15 minuta iako se radilo o običnim navijačima, među kojima je bilo djece, ali i staraca od 70 godina. Tijekom tih 15 minuta na nas su ispaljivane rakete, a policija nije poduzimala ništa. Pobjegli smo u tunel gdje je počela nervoza i molili smo policajce da nas puste vani da idemo kućama. Jedan stariji gospodin se obratio mlađem policajcu i govorio mu ‘pustite nas sine, ja sam se za tu šahovnicu na tvojoj kapi borio dok se još nisi ni rodio, nisam došao rušiti hrvatski grad, već samo pogledati utakmicu na miru!’, no policajac ga je samo štitom odgurnuo od sebe. Nakon što su nam napokon otvorili kapiju, policajci su nam stvorili koridor da izađemo, te su udarali pendrekom bilo koga tko stane”, rekao je razočarani navijač iz Mostara za Prvi.tv.

Dok je policija bezrazložno istjeravala “Ultrase” sa stadiona, s vanjskog dijela stadiona netko je prema njima ispalio signalnu raketu. Jako ružan način za ispraćaj gostiju iz Mostara. Policija ovaj čin ne može pravdati sigurnosnim protokolom jer se do sada na stadionu “Pecara” gostujući navijači iz  Mostara nikada nisu izvodili sa stadiona dok ne završi utakmica, upravo zbog činjenice da nisu prijetnja po ničiju sigurnost, a svo njihovo “opasno” ponašanje svodilo se na uobičajene navijačke povike na relaciji Mostar-Široki i nekoliko zapaljenih baklji. Objašnjenje na pitanje zašto su gostujuće navijače izveli sa stadiona prije zavšetka utakmice od PU ZHŽ nije bilo moguće dobiti.

Ukoliko su navodi mostarskih simpatizera Zrinjskog točni, policija je višestruko prekoračila ovlasti i prekršila sigurnosni protokol. Nadamo se  da se domaći policajci nisu počeli ugledati u hrvatske kolege koji su poznati po represiji i selektivnoj primjeni sile, posebno kada je riječ o navijačima.

poskok.info/A.K.

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x