Published On: Uto, lis 13th, 2015

ČEKANJE DO DRUGOSTUPANJSKE PRESUDE Presuda šestorici bivših dužnosnika Herceg Bosne u studenome 2017.

Posljednja statusna konferencija u slučaju šestorice dužnosnika Herceg Bosne otkrila je tek kako oni nemaju prigovora na pritvor, ni uvjete u kojima se nalaze. Četvorica bivših dužnosnika Jadranko Prlić, Bruno Stojić, Slobodan Praljak i Valentin Ćorić osobno su potvrdili kako nemaju zdravstvenih problema ni drugih prigovora, dok je bila zatvorena za javnost rasprava za vrijeme statusne konferencije oko zdravstvenog biltena dvojice optuženika Milivoja Petkovića i Berislava Pušića donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Sljedeća statusna konferencija u njihovu slučaju održat će se u prosincu ove godine. I tako svaka tri mjeseca do jeseni 2017. godine kada bi se trebala izreći drugostupanjska presuda u ovome predmetu.

“Raspravno vijeće je ignoriralo dokaze da je Franjo Tuđman kao predsjednik Hrvatske podržao neovisnost i održivost BiH. On je to učinio prepoznavanjem BiH kao novoosnovane neovisne države, pružanjem vojne i humanitarne pomoći koju su izravno koristili muslimani i dominantne muslimanske vlasti u BiH”, navode odvjetnici Michael Karnavas i Suzana Tomanović, piše portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Jedan od najvećih previda prvostupanjskog sudskog vijeća je pogrešno tumačenje dokumenta iz siječnja 1993. godine koji je nazvan ultimatumom oko provedbe mirovnog Vance-Owenova plana o međusobnom razgraničenju, donosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba.

Izvor: Narod.hr/vecernji.ba

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare