Published On: Pon, lip 7th, 2021

Ček zar on nije protiv bespravne gradnje? Recimo kad se ruše bespravni objekti obitelji Dodik…

Kako je rekao Stanivuković, sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, no, prema njegovim riječima, Banja Luka neće.

“Grad Banja Luka će financijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vjernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj”, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Dodao je da se svetišta ne diraju, nego se čuvaju, obnavljaju i grade.

“S ponosom mogu reći da u Banjoj Luci postoji mjesto za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike. Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banje Luke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorijenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu”, zaključuje Stanivuković.

Dnevnik.ba

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x