Published On: Pon, srp 11th, 2016

Čeda Jovanović u Potočarima: 21 je godina, a kao da smo jučer iskoračili iz tog rata

“21 je godina, a ko da smo juče iskoračili iz tog rata, mi smo u tom ratu završili zbog krupnih nesporazuma i mislim da je veliki problem naših zemalja, društava, svakoga od nas činjenica da dok ne budemo jasni o karakteru rata nećemo biti sposobni ni da otklonimo njegove uzroke”, rekao je Čedomir Jovanović, predsjednik srbijanske Liberalno-demokratske partije po dolasku na komemoraciju povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici

 

Srebrenici, Bosni i Hercegovini i RS-u, i Srbiji nisu dovoljni samo lični stavovi, jednom moramo imati i jasan politički stav, a on obavezuje svakoga ko želi da napravi razliku između zločinačke politike i zločinaca i svakog pristojnog i normalnog čoveka ko god da je on”, poručio je Čedomir Jovanović, predsjednik srbijanske Liberalno-demokratske partije po dolasku na komemoraciju povodom 21. godišnjice genocida u Srebrenici.

 

“21 je godina, a ko da smo juče iskoračili iz tog rata, mi smo u tom ratu završili zbog krupnih nesporazuma i mislim da je veliki problem naših zemalja, društava, svakoga od nas činjenica da dok ne budemo jasni o karakteru rata nećemo biti sposobni ni da otklonimo njegove uzroke”, rekao je Jovanović.

 

On je pozdravio izjavu bivšeg srbijanskog predsjednika Borisa Tadića u kojoj je upotrijebio izraz genocid kazavši da će i drugi prije ili kasnije, život će ih natjerati, pristati voljno ili nevoljno na te istine.

 

(AA/mr)