Published On: Pon, ožu 14th, 2022

Čečenski čelnik kaže da je ofenzivi u Ukrajini

Čelnik ruske republike Čečenije Ramzan Kadirov, saveznik predsjednika Vladimira Putina, rekao je u ponedjeljak da je u Ukrajini s ruskim vojnicima koji vode ofenzivu u toj zemlji.

Kadirov, kojeg su međunarodne nevladine organizacije osudile zbog teških povreda humanitarnog prava u njegovoj kavkaskoj republici, objavio je na Telegramu video u kojemu je prikazan u maskirnoj odori dok proučava vojne planove s vojnicima.

Poslije je u poruci objavio da je video nastao u Hostomelju, aerodromu blizu Kijeva, ukrajinskog glavnog grada, koji su ruske snage zauzele u prvim danima ofenzive.

Informacija se nije mogla provjeriti kod neovisnog izvora.

“Neki dan smo bili na 20 km od vas, kijevskih nacista, a sad smo još bliže”, napisao je Kadirov, pozivajući ukrajinske snage da se predaju “ili će biti gotove”.

“Pokazat ćemo vam u stvarnosti da ruska praksa bolje uči ratovanju od stranih teorija i naputaka vojnih savjetnika”, dodao je.

Ramzan Kadirov koji željeznom rukom vlada Čečenijom, odan je Kremlju i raspolaže paravojnom milicijom “kadirovcima” kojima zapovijeda.

Na početku ruske ofenzive društvenim mrežama su kružile fotografije na kojima se vidi trg u Groznom, čečenskome glavnom gradu, koji se crni od vojnika koji su tvrdili da su na odlasku u Ukrajinu.

Snage pod kontrolom Kadirova optužuje se za brojne zločine u Čečeniji./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Vacca the mljac
Vacca the mljac
2 mjeseci prije

Neka ga napuca neka žena, pa će mu Allah na onom svijetu dodjeliti 72 magarca, da ga yebu dovjeka.

Guru Globalnog Džihada
Guru Globalnog Džihada
Šta ti kažeš na ovo?  Vacca the mljac
2 mjeseci prije

Goovno osuunećeno, ovo kažu anglosaksonske i islamističke “nevladine organizacije” a svi znamo koliko se istim može vjerovati 🙁 ! Samo ti tekbiraj iz američkog šuupka 😎 – takve najviše volimo 😎 !

drZlikovac
drZlikovac
Šta ti kažeš na ovo?  Guru Globalnog Džihada
2 mjeseci prije

Tebi u svakom komentaru puna u sta gohhvahna..😁

Derim
Derim
Šta ti kažeš na ovo?  Guru Globalnog Džihada
2 mjeseci prije

A Žena ti voli osunaćene.

Hrvoje Bošnjak
Hrvoje Bošnjak
2 mjeseci prije

Gazite munđose!
slava Ukrajini!