Cazinjani uzeli mito od Sulejmana Veličanstvenog

Nakon što je godinu savjetovao premijera Lipovaču, Alagić se vratio svojoj ljubavi – televiziji Sultan otvorio tvornicu stolarije.
Kenan Alagić iz Cazina, koji je donedavno bio savjetnik premijera USK-a Hamdije Lipovače, transformirao se u stereotipnog lika policajca-drota, te je naplatio mito čak i od Sulejmana Veličanstvenog.
Naravno, radi se o još jednom od brojnih skečeva koji su izveli novinari i kamermani cazinske televizije za svoju publiku, navikavši ih da već svake godine imaju originalni cjelovečernji novogodišnji humoristički program.
100 posto domaće
– Utiske još osluškujemo, ali je za nas najvažnije to što smo i ove godine, unatoč krizi i svim tegobama, uspjeli da zabavimo publiku i proizvedemo sadržaj koji je 100 posto naš, kazao nam je Kenan Alagić.
On je cijelu prošlu godinu radio u kabinetu premijera, ali se vratio na Cazin TV jer je, kako kaže, ipak to njegova profesija, ali i velika ljubav. Međutim, taj posao je bio iznimno težak, pogotovo posljednji mjesec kada su danonoćno radili.
– Mi smo počeli snimati u prosincu, natjecali smo se s vremenom, naš proračun je bio nula maraka. Polako, kroz rad, počeli smo dobivati jednog po jednog sponzora. Naravno, kažu nam da smo ove godine imali dosta skečeva koji su izravno bili vezani uz sponzore i njihove poruke, ali, Bože moj, od nečega se mora i živjeti, kazao nam je Alagić.
Stvorili su i mnogo zanimljivih likova, poput policajca koji svugdje zabada nos i nemilosrdno uzima mito, boksera koji od udaraca ima problema sa sastavljanjem rečenica, lokalnog poduzetnika koji je počeo raditi prodajući viceve za marku, od vrata do vrata, da bi napravio tvornicu sa 400 zaposlenika koji danonoćno izvoze proizvod u sve zemlje svijeta. Ali, zbog komercijalnog uspjeha serije “Sulejman Veličanstveni”, te opće pomame za sapunicama, nisu mogli odoljeti da ne naprave skeč i sa sultanom, koji po dolasku u BiH biva “okupan” za eure, pozivan na svečanosti i sunetluke lokalnih moćnika, a zbog čega mali Selvedin biva i po treći put obrezan (iz interesa), mada Sulejman tvrdi da tu “nema materijala ni da se jednom šta osuneti”. Na pitanje da li će prijateljski Turci imati zamjerki na ismijavanje ovog popularnog lika, Kenan Alagić kaže da do toga neće doći.
Hodanje u rikverc
– Ako budu gledali, moći će vidjeti da smo im lijepo ugostili sultana, sa svim počastima, salutirali postrojeni, dali smo mu otvoriti tvornicu stolarije, a sad, što su u nas takvi ljudi koji traže načina kako od njega da se okoriste, uključujući i nas, to je realnost i može biti jedino tako. Osim toga, sultan ionako ima previše sluga koji oko njega hodaju u rikverc, a mi baš tako ne znamo, kazao nam je Alagić.
Ekipa cazinske TV, nakon novogodišnje euforije vraća se uobičajenom poslu. Tek na kraju godine nastaje njihova transformacija, na zadovoljstvo svih građana USK-a, gdje dopire njihov signal, a već odavno i posredstvom Youtube kanala nasmijavaju Bosance i Hercegovce diljem svijeta.