Published On: Uto, kol 9th, 2016

Čavić svojim protukandidatima ponudio da parafiraju izjavu o referendumu!

Kandidat Saveza za promjene za gradonačelnika Banje Luke Dragan Čavić danas je svojim protivkandidatima ponudio da potpišu izjavu da će po isteku godinu dana od mandata organizirati referendum na kojem će građani reći da li su zadovoljni urađenim.

 Na taj način će, kaže, budući gradonačenik biti ‘provjeren’ kod građana.
“Cilj je da konačno imamo referendum koji će biti praktičan i koristan i da se najvećim gradom upravlja rješenjima, a ne obećanjima” rekao je Čavić koji je već potpisao izjavu i ponudit će je i svojim protikandidatima na parafiranje.

“Želimo promjene odmah”, rekao je Čavić na pres-konferenciji obrazlažući slogan u ovoj izbornoj kampanji „Rješenje, ne obećanje“.

Kaže da aktuelna i prethodna vlast SNSD-a mnogo toga nije uradila za Banju Luku, te stoga žele promjenu stanja odmah, a ne kroz obećanja i čekanje.

Čavić tvrdi da njegov protivkandidata iz SNSD-a Igor Radojičić ne može da odgovori izazovima koji stoje pred novim gradonačelnikom, imajući u vidu i velike gubitke koje je nagomilala vlast u Banjoj Luci u budžetu i u gradskim preduzećima.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>