ČAVARA: Smjeniti uprave koje je postavila neustavna Vlada Platforme

Predsjednik Federacije BiH /FBiH/ Marinko Čavara rekao je da od današnjeg sastanka lidera SDA Bakira Izetbegovića i Demokratskog fronta Željka Komšića očekuje dogovor kada je riječ o funkcioniranju vlasti u FBiH piše Srna.

“Zagovaram da se sve rješava u skladu sa Ustavom i zakonima, te da sve što je urađeno neustavno i nezakonito u proteklom razdoblju bude promijenjeno. Svi znamo da je neke upravljačke strukture imenovala neustavna prethodna Vlada”, rekao je Čavara danas novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da očekuje pozitivno rješenje, a ukoliko nema dogovora, onda treba tražiti druga rješenja.

Čavara je rekao da očekuje da će se u narednim danima razriješiti problemi, jer su oni jasni, i da će biti uvedeni red i zakon u javna poduzeća “u kojima se zna koliki je nered”.

Izetbegović i Komšić sastali su se danas u zgradi Predsjedništva BiH da bi razgovarali o rješavanju krize u Federaciji, odnosno modalitetima uspostaljanja upravljačkih struktura u javnim poduzećima.

O rješavanju krize u FBiH jučer su razgovarali lider HDZ-a BiH Dragan Čović i Izetbegović, koji je podržao Čovićeve zahtijeve za smjenama u javnim poduzećima.