Published On: Uto, stu 2nd, 2021

Čavara pomilovao sugrađanina optuženog za pokušaj ubojstva: Pretukli su mu oca, a onda je otišao u kafić, bijes je bio jači od njega…


Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara donio je odluke o djelomičnom pomilovanju dvije osuđene osobe, od kojih je jedna osuđena na zatvorsku kaznu zbog kaznenog djela pokušaj ubojstva. S druge strane, odbio je zahtjeve za pomilovanjem 11 osoba.

Prema objavljenim odlukama, Čavara je pomilovao Borisa Babića iz Busovače, inače rodnog mjesta i mjesta prebivališta samog predsjednika FBiH.

Dvadesetšestogodišnji Babić presudom Županijskog suda Novi Travnik 2018. godine osuđen je za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju, a presudom Vrhovnog suda FBiH od 19. prosinca 2019. ona je postala pravomoćna. Tada je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije i pol godine.

Inače, prema medijskim izvještajima iz 2015. godine, 13. travnja te godine Babić je uhićen zbog osvetničkog pohoda u noćnom klubu Milenium u Busovači jer je pucajući iz pištolja, pokušavajući da osveti napad bocom na oca, ranio dvije osobe koje su bili gosti tog lokala.

Naime, Borisov otac Nikola Babić te večeri je nakon svađe u klubu pretučen te je prevezen u mjesni dom zdravlja. Nakon što ga je sin posjetio u Domu zdravlja, otišao je po pištolj a onda i u ugostiteljski objekt gdje je zapucao i ranio dvije osobe koje nisu imale veze s incidentom, Ubrzo nakon toga je uhićen, a nekoliko godina kasnije i osuđen.

Nedima Međića iz Maglaja predsjednik FBiH je svojom odlukom djelomično oslobodio od izdržavanja kazne zatvora za period od šest mjeseci. On je u travnju 2019. godine presudom Županijskog suda u Zenici osuđen na pet godina zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginula dva 19-godišnja mladića.

guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare