Ćavara: MZ treba otkloniti blokadu koju je uvela suspenzijom odluke SIP-a BiH

S obzirom da je međunarodna zajednica preko visokog predstavnika prošle godine suspendirala institucije FBiH i BiH, prvenstveno suspenzijom odluke Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a posredno i Sud BiH i Ustavni sud, od skorašnjega sastanka s predstavnicima međunarodne zajednice prvenstveno očekujemo da otklone blokadu koju su uveli tom suspenzijom, kazao je u izjavi za Fenu Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH. 
Naglasio je kako je odlukom o suspenziji navedeno da se suspendiraju i sve druge odluke koje su u suprotnosti s odlukom o suspenziji odluke Središnjeg izvornog povjerenstva BiH.
Prema tome, to je osnovni izvor blokade s kojom smo suočeni jer su na neke pozicije postavili osobe koje su i prekršile Ustav jer nisu predstavnici konstitutivnih naroda, a s druge strane su prekršili i izborni zakon, kazao je Čavara.
Po njegovu mišljenju, da bi se riješila trenutna situacija, neophodno je zajedničko djelovanje međunarodne zajednice s domaćim političkim strankama.
Na pitanje kada bi se mogla očekivati rekonstrukcija federalne Vlade, Čavara je kazao: “Po našem mišljenju nije ni trebala biti uspostavljena ovakva vlast jer je ona i protuustavna i protuzakonita te je uspostavljena protiv temelja FBiH i BiH. Prema tome što se kasnije to dogodi, bit će veće negativne posljedice na ukupno stanje u FBiH”. (Dnevnik.ba/F)

more recommended stories