Published On: Uto, ruj 24th, 2019

ČAVARA: Čuvar poretka i Bosne…

Predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, komentirajući aktualnu političku situaciju u Federaciji BiH i BiH, zavapio je zbog tog jer  se potencijalni politički partneri udaljavaju od dogovora za funkcioniranje zemlje te poručio kako je nužno vratiti se kompromisu i dogovoru.

Za Čavaru su inače “Potencijalni politički partneri” ljudi koji su prije dva dana i njega i njegovu partiju nazvali UZP-om. Što ga oni više mrškaju on ih više poziva na vraćanje u vezu, pomirenje i obnovu ljubavi. Jer poso je poso. I sustav mora funkcionirati.

“Zbog nespremnosti tzv. građanskih stranaka da se provedu odluke Suda BiH, odnosno osigura legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda i nakon izbora dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH, nastavila se opstrukcija i formiranja Vijeća ministara BiH”, istaknuo je Čavara i dodao kako se stalno proizvode krize, podižu tenzije, izmišljaju afere i na razne načine se blokira formiranje vlasti, napredak i funkcioniranje BiH.

Jedan od istaknutijih članova HDZBIH tako se prometnuo u jednog od najgorljivijih branitelja daytonskog sustava. Iako zna da će još tri godine na čelu države biti nelegitimni predstavnik Hrvata u Predsjedništvu te nelegitimna diplomacija iz hrvatske kvote i  da Vijeće ministara mora biti imenovano uz Komšićev potpis, čime će HDZBIH direktno potvrditi suradnju s njim. Premda bi valjan stav bio taj da ih ne zanima Vijeće ministara čije formiranje mora potpisati Komšić.

“Novu političku krizu izazvala je Programska deklaracija SDA koja je u biti pokazala opredjeljenje SDA za opasnim izmjenama postojećeg ustavno-pravnog poretka i iskazana želja za uređenje države BiH po mjeri najbrojnijeg naroda suprotno postojećem uređenju kako je definirano u Washingtonskom i Daytonskom sporazumu”, dodao je.

Međutim sve ovo već su napisali novinari i mediji. A uloga političara nije da danas govori ono što je jučer pročitao u novinama. Mi ne plaćamo Čavaru da komentira društvenopolitičke događaje nego da bude sukreator istih.

Takav stav, po njegovu mišljenju, traži onda i mjere kojim će se zaštiti ustavno-pravni poredak BiH i prava konstitutivnih naroda od po BiH opasnih nakana za dominacijom, i sve jače izražene isključivosti Sarajeva da je sve što rade tzv. građanske stranke državotvorno, a sve što rade ostali je rušenje države.

A te mjere su?

Čavara ističe kako je neprihvatljivo da se tako sve više javno govori i time stvara ambijent defetizma za sve u BiH, a posebno mladih koji u ovoj zemlji vide svoju budućnost.

Da i? Neprihvatljivo je. I što ćeš ti učiniti?

“HDZ BiH se zalaže za provođenje svih odluka Ustavnog suda, očuvanje ustavno-pravnog poretka kojim je uspostavljen mir u BiH, žurno uspostavljanje vlasti na razini BiH sukladno rezultatima izbora i nužnoj izmjeni Izbornog zakona sukladno Odluci Ustavnog suda”, ustvrdio je predsjednik FBiH.

Zijev

Podsjetio je kako je Washingtonskim sporazumom formirana Federacija BiH u čijim temeljima je odredba da Hrvati i Bošnjaci ravnopravno upravljaju ovim entitetom te poručio da je nužno vratiti se kompromisu i dogovoru.

Ahahahaha, ahahaha, pa on poziva na ravnopravnost u FBIH i još uvijek vjeruje da je FBIH fair play sustav. 

“Svi trebamo raditi na tome da osiguramo zaštitu prava i interesa svih konstitutivnih naroda u FBiH i BiH. Jedino poštivanjem Ustava i zakona, ubrzanjem euroatlantskog puta BiH i potpunim konsenzusom i dogovorom možemo napraviti iskorak i napredovati, na dobrobit svih koji žive u BiH”, zaključio je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara./Fena

I moramo biti marljivi. I voljeti svoju domovinu. 

 

Marinko bolan, šta ti je? Čime su te ucijenili?

Evo jedne prigodne pjesmice za našeg predsjednika:

“Danas, kada postajem predsjednik Federacije
Dajem časnu pionirsku riječ:
Da ću marljivo učiti i raditi
I biti dobar drug;
Da ću voljeti našu samoupravnu domovinu
Bošnjačku Federaciju Bosne i Hercegovine
Da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
I ideje za koje se borio Alija;
Da ću cijeniti sve ljude svijeta
koji žele slobodu i mir!”

 

Raspusti Vladu Čavara Marinko. Budi muško. Jednom! Daj im Federaciju. Eto im je.