Published On: Čet, velj 21st, 2013

CASEY RAZOČARAN TURISTOM IZ KOREJE: Građani zaslužuju bolje vodstvo od Budimir Živka

Britanski veleposlanik u BiH Nigel Casey, govoreći o temi političke krize u FBiH, rekao je danas kako je iznenađen i razočaran odlukom predsjednika Federacije BiH Živka Budimira da otputuje u Južnu Koreju na sedam dana u vrijeme kada je Federacija, čiji je on predsjednik, suočena s neriješenom političkom krizom.
“Posebno razočarava da je predsjednik Budimir odlučio napustiti zemlju bez prosljeđivanja odluke o nominaciji novih članova Ustavnog suda Parlamentu Federacije” upozorio je Casey u pisanoj izjavi, priopćeno je iz britanske ambasade.
Casey je dodao kako nepoduzimanje aktivnosti kako bi se osiguralo da se kadrovske pozicije u Ustavnom sudu Federacije BiH pravilno popune znači da ustavni sistem ne može funkcionirati i kako su, ustvari, blokirani normalni demokratski procesi.
“Ustavna dužnost predsjednika i potpredsjednika je da djeluju da bi se ova situacija popravila i teško je pojmiti kako bi trenutno mogao postojati važniji prioritet. Nerješavanje krize prijeti da dovede do jako ozbiljnih posljedica, jer su potrebne hitne odluke Vlade i Parlamenta Federacije kako bi se osigurala kontinuirana međunarodna financijska podrška Bosni i Hercegovini. Građani Federacije Bosne i Hercegovine, koji bi najviše ispaštali zbog nerješavanja krize u skoro vrijeme, zaslužuju odgovornije vodstvo” upozorio je britanski ambasador Nigel Casey.
(Dnevnik.ba)