Published On: Sat, Sep 30th, 2017
#3rd | By Desk

Čapljina je primjer predanoga i uspješnog rada

Povodom obilježavanja Dana općine Čapljina i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je jučer Svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života…

Nakon izvješća dopredsjednika Općinskog vijeća Čapljina Pere Kneževića, prikazan je i kratki film o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ove općine, a potom se uzvanicima obratio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.
”Puno toga se uradilo i proteklih godinu dana, tim kojemu sam ja na čelu trudio se da uradimo sve one domaće zadaće koje smo sami sebi zadali. To nije bio posao koji smo sami odradili, u tom poslu imali smo veliku pomoć dobrih ljudi, na prvom mjestu mislim da one ljude sa viših razina vlasti koji su sudjelovali u realizaciji ovih projekata. Imamo sreću da u protekle tri godine imamo otvoren put sa lokalne razine, preko županije, Federacije, pa sve do Predsjedništva BiH, a hvala Bogu iza nas su vremena kada smo imali blokadu na federalnoj razini. Ja se zato posebno zahvaljujem onima koji su sudjelovali u dobroj čapljinskog priči.

Suradnja sa županijskom razinom vlasti je odlična, zato hvala predsjedniku Vlade Nevenku Hercegu i svim njegovim ministrima. Sa federalnom razinom vlasti također imamo odličnu suradnju, i ne samo općina Čapljina, znam da su i mnoge druge općine puno toga dobile određenim potezima prije svega federalne ministrice financija Jelke Miličević.. Bilo je tu još puno drugih ljudi koji su nam pomagali. Nije važno je li netko rođen u Čapljini ili živi u njoj, važno je da li pomaže Čapljini, i to su pravi Čapljinci, i zbilja ih ima puno.

Jasno da ćemo u budućnosti nastaviti kontinuirano skrbiti o našoj djeci i mladima, kroz popravljanje uvjeta boravka u školama i vrtićima, preko subvencioniranja javnog prijevoza, te kroz potporu studentima i onima koji upišu doktorske studije, jer znanje je moć, a toga smo svjesni, i nama osobno su to najdraže investicije.

Bez gospodarstva se ne može ništa i još jednom ovom prilikom im se želim zahvaliti, jer su se oni pokazali kao veoma žilavi, jer ne samo da opstaju nego i otvaraju nova radna mjesta.
Naravno da ćemo se nastaviti skrbiti o onima koji su socijalno ugroženi, braniteljskoj populaciji, da rješavamo i osobne probleme branitelja. ”, rekao je načelnik Vidić.

Nazočnima se obratila i Ministrica financija F BiH Jelka Milićević  koja je izrazio zadovoljstvo učinjenim u Čapljini i istakao da je Čapljina primjer predanoga i uspješnog rada u jedinicama lokalne samouprave te kako je Čapljina najrazvijenija i najfunkcionalnija općina u županiji i FBiH.

Đaka city