Čapljina dobila najljepšu rivu i najuređniju šetnicu u Hercegovini

Čapljina je oduvijek bila biser među gradovima u kamenoj Hercegovini, a pažnju je plijenila urbanističkim uređenjem, zelenim površinama, arhitekturom, očuvanim okolišom…

Da Čapljina želi zadržati taj status dokaz je i rekonstuirana riva u središtu grada kojom je Čapljina postala grad sa najuređenijom rivom i najljepšom šetnicom u Hercegovini.

Ovih dana završeni su radovi na popločavanju šetnice duge 700 metara, a usporedo s tim postavljena je i LED rasvjeta. Uz to, postavljeno je i 14 klupa, tako da će mnogima biti ugodno sjediti na rivi i gledati u Neretvu koja protiče kroz Čapljinu. Sljedećih dana nastavljaju se radovi na izgradnji pristupa za osobe sa invaliditetom.

Vrijedi napomenuti i kako je nasut donji dio rive, od donjeg šetališta prema rijeci Neretvi, tako da je pojačana obaloutvrda u ovom dijelu rive.

Čapljinci koje smo zatekli na rivi pozdravili su radove i istaknuli kako je čapljinska riva biser ovoga grada te kako su presretni jer joj je vraćen stari sjaj.

Podsjetimo, radovi na uređenju čapljinske rive počeli su krajem lipnja, a prema planu trajali su 90 dana.  Investitor je AVP ”Jadranskog mora” Mostar, projektant je ”Tomić inženjering” d.o.o Ljubuški, a izvođač radova je ”HP Investing” Mostar, piše Bljesak.info