ČANAK ŠEŠELJU: “S ratnim zločincem nema razgovora”

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak i predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj žestoko su se sukobili sinoć tijekom emisije “Hit tvit” na televiziji “Pink”.

Čanak je, kako piše “Blic” negodovao zbog dovođenja u emisiju Šešelja, koji je prijee nekoliko dana na promociji svoje knjige “U Srebrenici nije bilo genocida” u prostorijama beogradske općine Stari grad sudjelovao u incidentu.

Incident je nastao kada su aktivisti Fonda za humanitarno pravo htijeli podjeliti svoj “Dosije: Zločini nad Hrvatima u Vojvodini”, a Šešelj zatražio od osiguranja da ih ukloni iz zgrade.

Među njima je bila i bivša direktorica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić, koju je osiguranje također izbacilo iz zgrade općine.

– Dovođenjem ratnog zločinca u emisiju sudjelujete u opravdanju genocida. Došli smo do toga da se briše pod Natašom Kandić. Kao što se odvjetnik Nikola Barović par puta okliznuo na bananu jer je ratnom zločincu rekao što ima u lice i polio ga vodom. Jeli to bio razlog da bude pretučen? S ratnim zločincem nema razgovora, kada to shvatite, shvatit ćete koja je vaša uloga. Ne može biti bivši ratni zločinac, kao što nema bivšeg pedofila ili bivšeg silovatelja – rekao je Čanak.

On je dodao da Šešelj pravi promociju netolerancije i mržnje.

– Stavljate u istu ravan žrtve i nasilnike – rekao je Čanak.

Raspravu u emisiji obilježio je veliki broj međusobnih uvreda.

– Ja sam odlučio precizno popisati sve koji me nazivaju ratnim zločincem, a onda ću ih jednog dana rigorozno kazniti – odgovorio mu je Šešelj, uz prijetnju da ušuti, nazvavši Čanka govedom.

On je najavio da će uskoro podnijeti reviziju na svoju presudu i negirao sve što je u njoj navedeno.

Ni lider LSV nije mu ostao dužan:

– Molim vas promjenite pelene, ovaj smrad se više ne može izdržati!

– Vidjet ćeš ti. Da ti nije ovih telohranitelja, sad bi bio pretvoren u ćevap – poručio je Šešelj, našta mu je Čanak odgovorio “ajde, ajde”./HMS/

more recommended stories