Published On: Pet, lis 15th, 2021

Čampara pozvao Podžića da utvrdi jesu li anketirani pripadnici OS BiH

Federalni ministar unutarnjih poslova Aljoša Čampara zatražio je od ministra obrane BiH Sifeta Podžića da utvrdi da li su točne tvrdnje o anketiranju pripadnika Oružanih snaga BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ranije je izjavio da je 80 posto pripadnika Oružanih snaga BiH spremno da nakon donošenja zakona o vojsci napusti službu i uključi se u nove strukture u Republici Srpskoj.

“Ovih 20 posto, neke nismo stigli anketirati, neki možda neće”, rekao je Dodik ranije na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu i dodao da će svi koji pristupe novim strukturama imati isti status, iste plate, iste činove kao i sad, prenijela je ranije danas Srna.

Čampara je pozvao Podžića da utvrdi tko je i po čijem odobrenju anketirao pripadnike Oružanih snaga BiH, a Tužiteljstvo BiH da provede istragu, navedeno je u priopćenju koje prenosi Fena.

Načelnik Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH Senad Mašović negirao je da je sprovedena bilo kakva anketa.

“Nije bilo nikakve ankete. To su puste želje nekih političkih pojedinaca. Ponavljam, Zakon je jasan. Niti smo koga anketirali niti je takvo nešto sprovedeno”, naveo je za “Avaz” Mašović./HMS/

guest
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
polgar
polgar
9 mjeseci prije

ovaj hoće biti predsjednik

MateMo
MateMo
9 mjeseci prije

Pa šta misle ovi u sarajstanu da će srbi i hrvati okrenuti puške na svoj narod ako dođe slučajno takva naredba?

Krstač
Krstač
Šta ti kažeš na ovo?  MateMo
9 mjeseci prije

Naredbe takve nema-to je svima jasno,predsjedništvo čine 3 člana!

Tribun
Tribun
9 mjeseci prije

Kakva hrpa gluposti. Ovaj nekakav ministar ničega poziva drugog nekakvog ministra ničega da provede nekakvu “istragu”. Umjesto da se nađu negdje u 23%, popiju kahvu i nabrzinu nešto slažu. Ionako su svi u radijusu od 5 kilometara.

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
9 mjeseci prije

Sarajevski islamisti su se totalno izgubili i sada sa njima treba igrati samo presing! Gas, Dragamče, gas – voziš ko kakva baba!!!