Published On: Pet, srp 23rd, 2021

ČAMPARA: Pozivam policijske strukture da podnose prijave o svakom počinjenom negiranju genocida

Federalni ministar unutarnjih poslova pozdravio je odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom su nametnute dopune Kaznenog zakona BiH u dijelu zabrane negiranja genocida.

Zahvaljujem se gospodinu Valentinu Inzko što je smogao snage i nametnuo dopune Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine te na taj način zabranio negiranje genocida. Vrijeđanje žrtava genocida i negiranje presuda međunarodnih sudova postalo je, nažalost, svakodnevnica u Bosni i Hercegovin – naveo je Čampara na Facebooku.

On kaže kako civilizacijska i povjesna odluka Inzka zasigurno će doprinijeti društvenom miru u Bosni i Hercegovini, ali i postaviti negatore genocida i promotore ratnih zločinaca u sferu u kojoj se odavno trebaju nalaziti, a to je sfera kaznenog zakonodavstva.

Pozivam policijske strukture da nadležnim organima podnose prijave o svakom počinjenom kaznenom djelu negiranje genocida, a pravosudne institucije da kazneno gone i presuđuju svakom pojedincu koji se ogriješi o nametnutne dopune Kaznenog zakona BiH – naveo je Čampara.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x