Published On: Thu, Sep 17th, 2020

Čampara najavio da će glasovati za smjenu Vlade Sarajevske županije i da je on podnio prijavu protiv Osmanagića

Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo pozvao je građane da prijavljuju korupciju.

Na pitanje voditelja emisije “Pressing”, na televiziji “N1” zna li tko je prijavio za korupciju Mehmedagića, ( direktora Obaviještajno sigurnosne agencije BiH) odgovorio je – “evo, ja sam”.

Na pitanje je li on autor anonimnih prijava Čampara međutim odgovara:

“Naravno da nisam. Protiv mene imaju anonimne prijave, ali ja nikad nisam tražio snimke nadzornih kamera. To je protuzakonito. Vidjet ćete kako će biti lako dokazati na sudu da ona (savjetnica Mirela Bubalo) nije bila”.

Na pitanje “Tko je bio?”, on odgovara:

“Evo kažem – ja sam podnio prijavu”.

Voditelj ga je potom upitao je li ironičan Čampara nije dao konkretan odgovor.

“Pozivam građane da prijavljuju korupciju. Možete misliti da ja odem u Poštu i skinem snimke nadzornih kamera”, rekao je.

Čampara je pozvao Osmicu ( Osmana Mehmedagića) da pokaže validnu diplomu.

“Protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa osobno, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom”, rekao je Čampara za televiziju “N1”.

On je kazao da dvije-tri godine Mehmedagić sotonizira njega i njegovu obitelj, a da je sve kulminiralo onda kada je izjavio da onaj tko nema diplome ne može obavljati važne funkcije.

“Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa osobno, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome”, rekao je Čampara.

Na pitanje zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko insistira da Mehmedagić vodi OSA-u, Čampara je rekao da je moguće da su oni prijatelji, ali da s tim nema problem.

“Ali, ako netko ne ispunjava uvjete… pa ne mogu ja otići u bolnicu i operirati, nisam ja doktor medicinskih znanosti. Ima kvalitetnih ljudi u OSA-i, ne mora on stalno biti tamo”, rekao je Čampara.

On je dodao da se Osmica miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svog rođaka, koji uopće nije član SDA.

“To mi je potvrdio (Abdulah) Skaka, koji je bio na tom sastanku”, rekao je on.

Na optužbe da ruši predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca, Čampara je rekao da on “nema problem s tim čovjekom, ali je problem ako Debevec ima dvojno državljanstvo”.

“Što bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu šutjeti ti na te stvari. Ja sam javna ličnost”, rekao je Čampara.

Čampara je takođe ponovio da neće podržati Vladu Kantona Sarajevo.

“Ja sam već rekao – neću podržavati ovu Vladu koja radi na ovakav način”, rekao je Čampara./HMS/