Published On: Mon, Jun 27th, 2016

BRIT. PREMIJER UPOTRIJEBIO ONU RIJEČ: Zašto bih ja radio najteža sranja da bi drugi imali koristi?

Smatraju ga glavnim krivcem najglupljeg referenduma u povijesti. Imao je osjećaj da vlada situacijom, požurio je referendum misleći kako isti neće proći a danas je premijer u ostavci bivše članice Unije, i zemlje kojoj prijeti raspad.Premda je sve činio u dobroj namjeri, da sačuva Britaniju u EU njegova procjena pokazala se krivom. Možda je Cameron najveći tragičar moderne europske povijesti. Kako god, dao je ostavku. Ne zato jer ju je netko od njeg tražio. Nego zato jer to nalaže politički moral. Nešto što bi se trebalo jednog dana uvesti i u ove dijelove Europe. Nakon svega što se uvozi…

David Cameron je potvrdio da će ostati na kućnom broju 10 u Downing Streetu sve dok stranka ne izabere njegovog naslijednika. To bi se trebalo dogoditi prije konvencije Torijevaca u listopadu.

“Pregovore s Europskom unijom Velika Britanija će morati početi s novim premijerom i mislim da je u redu da taj novi premijer odluči o tome kada će aktivirati čl. 50 Lisabonskog Ugovora te formalno i pravno započeti proces napuštanja Europske unije”, rekao je između ostalog Cameron u obraćanju novinarima.

Međutim, kada se vratio u svoju službenu rezidenciju, požalio se jednom bliskom suradniku da ne želi prolaziti kroz trnovit proces britanskog napuštanja Europske unije, a zatim podnijeti ostavku, piše Independent.

“Zašto ja trebam raditi najteža sranja da bi drugi imali koristi, samo da im predam sve servirano?”, ljutito je zaključio Cameron.

Nakon Cameronova govora, javnosti se obratio Boris Johnson, najizgledniji kandidat koji bi ga trebao zamijeniti na premijerskoj poziciji.

“Ja poznajem Camerona jako dugo i mislim da je to bio jedan od najneobičnijih političara našeg doba. To je hrabar i principijelan čovjek koji će ostati zapamćen po izvrsnom vodstvu svoje stranke i svoje zemlje. Jako je hrabar i demokratičan. Omogućio je svojim ljudima prvi referendum nakon 43 godine”, dodao je Johnson ne skrivajući svoje poštovanje prema Cameronu./HMS/