Published On: Sub, lip 26th, 2021

Ćaleta Car: Primali smo glupe golove, protiv Španjolaca želimo ‘čistu mrežu’

Na današnjoj konferenciji za novinare hrvatske nogometne reprezentacije u Rovinju sudjeluju Duje Ćaleta car i pomoćnik izbornika Dalića Ivica Olić.

Što misli o igri hrvatske obrane na ovom EP-u dosad?

-Sigurno da uvijek može bolje, uvijek ima prostora za napredak. Bilo je nekih dobrih i nekih loših stvari, no sve u svemu mogli smo bolje to odraditi. Primili smo neke glupe golove gdje smo mogli bolje reagirati. Radimo sad na nekim stvarima za koje znamo da su Španjolci jaki. Nadam se da će biti bolje i da ćemo napokon zadržati “čistu mrežu”.

Braniči Vatrenih imaju visinu, trebali bi dati veći doprinos u napadu?

-Čak i ove utakmice koje smo igrali, pogotovo protiv Češke, imali smo dvije dobre prilike iz kornera koje smo vježbali na treningu. Danas s tim nekim kombinacijama možeš zadati puno oroblema protivniku. Prošlu utakmicu protiv Škotske Perišić je zabio iz kornera, visinu i snagu imamo, nadam se da možemo iskoristiti i taj segment naše igre.

Što misli o španjolskom napadu?

-Svaki dan imamo neki sastanak, izbornik i stožer nam pokazuju sve detalje, u čemu su dobri, u čemu loši. Španjolci vole posjed, to forsiraju. Imali su teškoća u prve dvije utakmcie, čak nisu upisali pobjedu, i oni imaju neke probleme. Mi imamo igrače koji im mogu nametnuti posjed, to im ne odgovara. To još na ovom turniru nisu imali, da im netko uzme loptu, tu vidim našu šansu. Takođđer ne vole presing.

Što je donio povratak Ivice Olića u stožer?

-Ola je s nama od Rusije, i kao igrač i kao trener, uvijek je bio tu za nas mlađe. Šteta da se nije duže zadržao u CSKA, što mu trenerska karijera u CSKA nije duže potrajal, ali drago mi je da je opet s nama, njegovi savjeti, i Čarlijevi, nam pomažu i od velike su koristi.

Stalno se priča o kompaktnosti momčadi, kako objasniti prevelik prostor između veze i obrane?

-Pogotovo protiv Engleske i Češke vidjelo se da nam fali homogenosti, kompaktnosti, bili smo dosta široko, s dosta prostora između linija, iako protiv Škotske je to bilo malo bolje. Sad moramo biti svi kao jedno, svi u 30-35 metara, kad se branimo i napadamo, jer oni će ulaziti u te međuprostore. To je stavka na koju moramo dobro pripaziti.

Koliko će značiti više hrvatskih navijača u Kopenhagenu?

-Napokon da su naši navijači s nama, u prve tri utakmice bilo je nesšto sitno. Čitao sam, da su sve karte prodane za sektor s našim navijačima. Stvaro je neobično, napokon da se vrate navijači i nadam se da će nam pomoći da prođemo ovu stepenicu, najtežu dosad.

Koga bi izdvojio iz španjolske momčadi?

– Nemaju možda sad baš vrhunske igrače kao što su bili Xavi i Iniesta, ali  i dalje su to top igrači. Gledao sam Morena, tu je Morata, dosta mi se sviđa mali Pedri iz Barcelone, svi su top igrači, ali ne bih nikoga izdvajao, moramo se koncentrirati na sve njih, a ne na jednoga.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x