Published On: Čet, ruj 26th, 2019

ČAK SU UDIJELILI I SAVJET Glasnogovornik MUP-a SŽ: Imali smo informaciju da se sprema napad na navijače Zrinjskog

Nakon što je HŠK Zrinjski izravno optužio MUP Sarajevske županije za niz propusta koji su rezultirali napadom na navijače mostarskog kluba kod Sarajeva od strane huligana iz glavnog grada BiH, odgovore na neka pitanja za pogled.ba dali su iz Ministarstva unutarnjih poslova SŽ-a.

Glasnogovornik Mirza Hadžiabdić je za Pogled.ba rekao kako je policija imala informacije o tome da se sprema napad na Ultrase, ali nisu ih mogli uvjeriti na promjenu rute ili odgodu putovanja.

-Imali smo informaciju da se nešto sprema, ali navijači iz Mostara nisu željeli poslušati naš savjet nego su željeli nastaviti putovanje – govori na početku razgovora Hadžiabdić.

Na pitanje novinara je li točno da je policija prvo zaustavila Ultrase, a da je zatim krenuo napad, Hadžiabdić je rekao kako su oni ranije zaustavljeni, a ne na mjestu gdje se napad dogodio.

-Napadači su čekali da prođe policijsko vozilo iz pratnje, a ondu su napali navijače iz Mostara. Mi ćemo detaljno sve objasniti u priopćenju za javnost koje spremamo, a u kojem ćemo pojasniti sve što se sinoć događalo vezano za ovaj događaj – kazao je Hadžiabdić

Dodao je kako je ispitan veliki broj osoba koje  se dovode u vezu sa napadom, čak njih 45, te kako se oni i dalje nalaze na kriminalističkoj obradi.

Na pitanje što slijedi ukoliko se utvrdi odgovornost pojedinaca, Hadžiabdić je istaknuo kako se radi o kaznenim djelima koja će biti tretirana na takav način.

-Govorimo o kaznenim, ne prekršajnim prijavama. Zakon je predvidio kaznene prijave za sve one koji sudjeluju u ovakvim događajima. Uskoro ćemo imati više informacija  – zaključio je Hadžiabdić u izjavi za Pogled.ba.

Ostaje nejasno zašto sarajevska policija nije Ultrasima dala jače osiguranje ukoliko su imali dojavu o tome da se spremaju napadi na navijače Plemića? Nije isključeno kako će se u ovome slučaju govoriti i o određenim policijskim propustima koji su doveli do toga da Ultrasi budu izloženi napadu.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare