Published On: Sri, srp 14th, 2021

Čak 529 stanovnika Austrije prijavilo cijepljenje Sputnikom V i Sinovacom

Ministarstvo zdravstva u utorak je objavilo da se 529 osoba prijavilo da su se cijepili sa Sputnik V ili Sinovac, cjepivom koje nije priznato u EU. Međutim, još uvijek nije poznato koliko se sveukupno stanovnika Austrije do sada cijepilo spomenutim cjepivima.

Svi oni koji su se cijepili spomenutim cjepivima mogu se registrirati. Međutim, s tom registracijom i ne dobivaju baš puno budući da se potvrda o cijepljenju izdaje samo za jedno od četiri odobrena cjepiva u EU (Pfizer / BioNTech, Moderna, AstraZeneca te Johnson & Johnson), piše oe24.at.

Zaključno s ponedjeljkom u Austriji je cijepljeno 5.041.675 osoba, od kojih je većina cijepljena cjepivom Pfizer / BioNTech (3.595.007), s cjepivom AstraZeneca cijepljeno ih je 801.244, Modernino cjepivo dobilo je njih 493.430, dok je cjepivo Johnson & Johnson (potrebna samo jedna doza) dobila 141.465 osoba.

Cijepljenje s jednim od cjepiva koje nisu odobrene u EU bilježi se u potvrdi o cijepljenju u kategoriji “nije dodijeljeno”. To trenutno ima 529 osoba (ili 878 cijepljenja, uključujući druge doze). Svatko tko je cijepljen Sputnikom V ili Sinovcem u inozemstvu može to zabilježiti u propusnici za cijepljenje. Međutim, za to ne postoji potvrda o cijepljenju, naglašavaju iz Ministarstva zdravstva.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x