Published On: Pon, pro 24th, 2012

ĆA JE PUSTE KREME U ERANA: Hercegovci nahrlili na 2Cellos

Stjepan Hauser i Luka Šulić zadivili su prisutne na velikom koncertu u Mostaru, ujedno i svojim prvim pravim koncertom u BiH uz pokroviteljstvo BH Telecoma i u organizaciji agencije PRimera, te medijsko pokroviteljstvo portala Bljesak.info.

Pred prepunom dvoranom Kosače, u prvom dijelu 2CELLOS koncert su počeli svojim klasičnim korijenima, a u drugom dijelu koncerta popularni dvojac uz potporu bubnjara Dušana Kranjca publiku je razveselio svojim proslavljenim obradama hitova stranih zvijezda kojima su izazivali sve jače ovacije publike: Welcome to the Jungle, Californication, With or Without You, Where the Streets Have No Name, Human Nature, Smooth Criminal, Smells Like Teen Spirit, You Shook Me All Night Long, Highway to Hell…
Mladi čelisti svjetsku su slavu stekli zahvaljujući obradi Jacksonove pjesme “Smooth Criminal”. Ubrzo nakon toga izdali su i debitantski album “2Cellos” na kojemu se nalaze brojne druge obrade pjesama bendova poput U2, Kings of Leon, Nirvana, Sting, Muse i drugih.

Gostovali su u popularnoj emisiji Ellen Degeneres i u američkoj hit seriji “Glee”, bili na turneji s Eltonom Johnom, potpisali ugovor s diskografskom kućom Sony, a ove su se godine pojavili i na pozornici s Red Hot Chili Peppersima. Na novom albumu pod nazivom ”Ig2ition” surađuju sa slavnim Zuccherom.

Koncert u Mostaru je i njihov prvi posjet Mostaru, a u obilazak grada će, kažu u ponedjeljak ujutro, kad pojedu burek i jogurt.