Published On: Pet, stu 23rd, 2018

SVE ZBOG DODIKA: Burno u studiju N1, voditelj morao intervenirati. Dobro je da su gosti bili u tri grada…

Gosti Crvene linije bili su Srđan Perišić iz Beograda, profesor međunarodnih odnosa, Marijan Knezović, bloger i aktivist iz Zagreba i Emir Zlatar, glavni sekretar VKBI.

Srđan Perišić iz Beograda, budući savjetnik Milorada Dodika, ekspert za međunarodno pravo, naglasio je da je današnji Dodikov potez najava njegove državničke politike i oslobađanja od tutorstva.

Emir Zlatar je bio ironičan pa je kazao da je Dodiku vjerojatno malo čudno biti u multietničkoj sredini poput Sarajeva pa se navikava ovakvim potezima. U pozadini se začuo smijeh.

Nije se, začudo, ovaj put čuo tekbir. Emir Zlatar je tijekom emisije izrazio želju da BIH postane nacionalna država bošnjačkog naroda. Naime postavljanjem pitanja, zašto u Srbiji i RH nije sistem kao u BIH, on je zapravo potvrdio kako doživljava buduću BIH. Kao nacionalnu državu Bošnjaka a ne kao državu tri suverena naroda.

Knezović je govorio o tome kao je sramotno da visoki predstavnik odlučuje o nečemu kao što je to Izborni zakon, umjesto da to čini Parlamentarna skupština BIH. Kazao je kako je u BIH diskrirminiran jer njegovo pravo glasa se ne vrednuje i oduzeto mu je pravo birati svoje predstavnike.

 

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare