Published On: Uto, lip 29th, 2021

Burno reagiranje na izjavu o prisustvu ISIL-a u BiH: Ministarstvo se ogradilo od izjave zamjenika Mahmutovića

Povodom izjave Dževada Mahmutovića koju je dao u svojstvu zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, a koju su prenijeli mediji, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice se ograđuje i ističe da je ova izjava osobni stav Mahmutovića i ne predstavlja stav niti mišljenje Ministarstva.

Podsjećamo da je u pomenutoj izjavi Mahmutović rekao da je ministarka kulture i informiranja u Vladi Srbije Maja Gojković trebala biti optužena za ratne zločine jer je ustvrdila da na području BiH postoje i djeluju ogranci ISIL-a.

Mahmutović može samo u svoje ime iznositi ovakve i slične stavove ili u ime stranke kojoj pripada, a nikako u ime Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. Ministarstvo se ne bavi politikom već naprotiv između ostalog promovira i štiti prava svih građana BiH. Također predano i angažirano radimo na suradnji sa susjednim zemljama. U tom kontekstu Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice s Vijećem za regionalnu suradnju jučer je bilo domaćin ministarskog sastanka zemalja Zapadnog Balkana – navodi se u saopćenju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH
Miloša Lučića, prenosi Fena.

Nadalje ministar Lučić navodi kako ovakve izjave  Mahmutovića neće pomoći unapređenju bilo kakve suradnje sa susjednim zemljama niti će doprinijeti izgradnji boljeg i prosperitetnijeg društva u BiH, ali i na Balkanu i dodaje kako je Srbija omogućila besplatno cijepljenje svih građana BiH i da je veliki broj građana primio cjepivo u ovoj zemlji.

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x