Published On: Pet, sij 25th, 2013

BURA UOČI SKUPŠTINE ELEKTROPRIJENOSA BiH: Tri operativna područja tri entitetske granice?!

Upravni odbor Elektroprijenosa BiH 10. siječnja odlučio je, nakon zahtjeva iz Federacije BiH, kao jednog od dioničara, sazvati izvanrednu Skupštinu kompanije za 12. veljače ove godine u Banjoj Luci. No, na predloženi dnevni red reagirali su iz Republike Srpske, saznaje Oslobođenje iz izvora bliskih Europskoj komisiji, a predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić 21. siječnja je predsjedniku UO Ibrahimu Čolakhodžić uputio zahtjev za izmjenu i dopunu dnevnog reda predloživši kao drugu točku razmatranje i usvajanje prijedloga izmjena i dopuna Statuta Elektroprijenosa BiH ad Banja Luka.
Iz RS-a, između ostalog, predlažu promjenu unutrašnje organizacije Elektroprijenosa i to tako da se sadašnje četiri organizacijske jedinice, Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar, svedu na tri Sarajevo, Mostar i Banju Luku. Ovakvu težnju predstavnici RS-a ne kriju još od 2008. godine.
– Granice između operativnih područja ne prelaze entitetske granice, stoji u prijedlogu izmijenjenog Statuta Elektroprijenosa BiH.