Published On: Wed, Dec 11th, 2013

Bukowski, Kolaps i Peripetia u petak 13. prosinca u Obrenovcu

Obrenovački sastav Sivi_Sokol će u petak 13. prosinca koncertno predstaviti svoj ​​album prvijenac ” U Dimu ” pred obrenovačkom publikom . Album će izaći pod etiketom Miner Recordings . Koncert će biti održan u Sportsko – kulturnom centru ” Obrenovac ” u maloj sali , a bend će imati čast da ugosti dva sjajna sastava – KOLAPS ( Novi Sad ) i peripetii ( Lazarevac ) . Koncert počinje u 21 čas , a ulaz je besplatan .
Bukowski je osnovan 2000. godine od strane nekolicine prijatelja i od tada do danas u nešto sporijem tempu radi na ostvarenju albuma ” U dimu ” koji je snimljen 2004. godine . Od tada su izdali EP sa četiri pjesme ” Čekajući tebe ” putem portala Nocturne magazina i snimili dva spota .
” Krajnje je vrijeme da album koji smo snimali 2004. godine stavimo iza sebe . Mnogo truda je uloženo u ovo svojevremeno i prosto nismo htjeli ostavimo album neobjavljen . Bukowski sada radi u totalno drugoj postavi i zvuči dosta drugačije – moćnije i svježe . Početkom sljedeće godine Bukowski kreće sa snimanjem novog materijala koji će bend predstaviti u pravom svjetlu ” izjavio je Branko Milojević , pjevač benda Bukowski i dodao ” Sigurno je da nas sa ovakvim gostima očekuje dobar provod , jer su i Kolaps i peripetii odlični bendovi ” .
Kolaps je bend koji je posljednjih godinu dana pomaknuo granice na domaćoj hardcore sceni . Svojim beskompromisnim zvukom i tekstovima na srpskom jeziku privukli su pažnju mnogih . Nevjerojatna energija živih nastupa dovela ih je do toga da će ove godine otvoriti novosadski Koncert Godine . Njihov drugi album ” Bunt ” izdan je pod okriljem izdavačke kuće Miner Recordings , a oba albuma se mogu naći i na stranicama Nocturne magazina kao besplatno download izdanja .
Priča benda peripetii kreće krajem 2012. godine . Iako vrlo mlad bend od samog početka pokazuje da je pred njim ozbiljna priča . Bend kroz svoju glazbu spaja progressive , rock , funk , fusion , jazz , ambiient , groove i pop , a njihov najveći adut su odlične vokalne sposobnosti pjevačice Mile Vukelić . Peripetii spaja sve životne teme višesmisleno tekstovima u kojima slušatelj osjeća slobodu , a autor olakšanje .