Published On: Uto, lip 26th, 2012

BUDIMIROV TATA: Živka bi trebalo uhititi!

Zbog klasične zlouporabe položaja, antiustavnog ponašanja, zatim blokiranja rada federalnih institucija te rušenja ustavnog poretka, koji režirano izvode predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i SDA, trebao bi reagirati visoki predstavnik Valentin Inzko, kaže za “Dnevni avaz” Zukan Helez, ministar za boračka pitanja FBiH.

Helez je kategoričan da se radi o još jednoj ujdurmi Budimira, kojeg je opisao kao nečasnog čovjeka “koji voli podmetati i govoriti neistinu”.

– Da ima pravne države, Živko Budimir bio bi uhićen! Osvojio je 2.000 glasova, a blokira rad države. To što je potpisao ostavku ministra Desnice Radivojevića klasična je zloupotreba. Ali, sudovi su već presudili slične slučajeve u korist pojedinaca, jer ne može stranka podnositi ostavku u ime jedne osobe – tvrdi Helez.

Osvrćući se na ponašanje Budimira i SDA u cijeloj ovoj priči, Helez ističe da nigdje u svijetu nije zabilježen slučaj da se pojedinci suprotstavljaju parlamentarnoj većini, “već oni koji postaju opozicija čestitaju onima koji su postali pozicija”.

– Pogledajte šta su radili SDP i SBB BiH dok su bili u opoziciji. Nikada nisu ništa blokirali nego su kritikovali i predlagali, ali kao konstruktivna opozicija. Ovi bi sada da sruše i državu i Ustav i zakon samo da ostanu na vlasti – ističe Helez.

On je potcrtao da je, nažalost, bh. javnost zbog podvala iz političke kuhinje SDA, ali i plaćeničkih medija, dezavuirana.

SDA se bori za opstanak!

– Ovo je pokušaj SDA da ostane u političkom životu. Ovo je, ustvari, njihova borba za opstanak. Ali je kratkog daha, jer će se znati šta im nakon svega ovoga slijedi – istakao je Helez.(Dnevnik.ba)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare