Published On: Čet, svi 16th, 2013

Budimir želi postati predsjednik zatvorskog odjeljenja iako nema potrebnu trećinu glasova svih kažnjeničkih razreda

Živko Budimir istaknuo je svoju kandidaturu za predsjednika zatvorenika u zatvoru Ćelovina iako za njega nije glasao potreban broj svih zatvorskih odjeljenja. Naime prema Daytonskom sporazumu, predsjednik zatvorenika, koji ima ovlasti pregovarati sa zatvorskom upravom oko kvalitete hrane, skliskosti sapuna i slično, može postati onaj kandidat koji osigura prostu građansku većinu među zatvorenicima ali i po 1/3 iz svakog od tri zatvorska Doma zatvorenika. Domovi zatvorenika podijeljeni su ne prema nacionalnoj nego prema kaznenoj liniji. Tako je Budimir dobio većinu u Domu silovatelja, te u Domu ubojica, dok mu u Domu običnih lopova nedostaje jedna ruka.

Budimir pak tvrdi da to nije točno, i da se njegovo imenovanje može obaviti iz te jedne potrebne ruke, budući da svi oni koje je pomilovao, praktički danas jesu za njega a spriječeno im je da glasuju. Međutim među onima koje je pomilovao, sve kada bi Budimir i bio u pravu, ne postoji niti jedan prosti lopov, uglavnom se radi o kažnjenicima ozbiljnijih kriminalnih djela.
Iz Budimirovog tabora se nadaju da će se dolaskom Jerke Lijanovića Ivankovića u zatvor Ćelovina, stvari drastično promjeniti i da će tako potrebni legalitet  biti osiguran.
Iz OHR-a nisu javili hoće li intervenirati i ukinuti odluku CIK-a koji je Budimirovo proglašenje predsjednikom zatvorenika proglasio ništavnim. Glasnogovornik Valentina Inzka, inače p.r. u Hypo Alpe Adria Bank kazao je kako je Inzko danas u žurbi i kako sprema kofere i gleda pobjeći preko granice.
Zatvorska uprava dozvolila je Budimiru da bude kapetan odbojkaške reprezentacije ovog zatvora sve do okončanja izbornog procesa.
Kako nam je kazao savjetnik g. Budimira Barišić, i on sam mu je to savjetovao budući da je odbojka dobra za stres.
Na pitanje novinara što će se dogoditi ako Tuta opet dospije u Ćelovinu i bude tražio kapitensku vrpcu, Barišić je kazao da će Budimir prije pomilovati Tutu nego dopustiti da mu preuzme tu uglednu poziciju.
Udruga pomilovanih kažnjenika FBIH najavila je masovne prosvjede ispred Vječne vatre u Sarajevu zbog nastavka maltretiranja Voljenog vođe koji po njima nije ništa drugo nego žrtva političkog progona.
poskok.info