Published On: Sub, lip 8th, 2013

Budimir se povezuje s krivotvorenjem potpisa direktora “Elektroprivrede HZHB” Nikole Krešića

Osim što je Kantonalno tužiteljstvo u Sarajevu podiglo optužnicu protiv predsjednika Federacije BiH Živka Budimira zbog nedozvoljenog držanja oružja, a Tužiteljstvo BiH najavljuje optužnicu zbog sumnje da se ovaj dužnosnik ogriješio o zakon odobravajući brojna pomilovanja, Budimir je po drugim osnovama pod povećalom još nekoliko istražnih organa, doznaje “Dnevni avaz“.

Naime, prema pouzdanim informacijama, Budimirovo postupanje “češljaju” i tužitelji Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, a u okviru provjera poslovanja “Elektroprivrede HZHB”. U istragu je, kazuje izvor Dnevnog avaza, uključena i Financijska policija FBiH, a Budimir se povezuje s krivotvorenjem potpisa direktora “Elektroprivrede HZHB” Nikole Krešića.

Podsjetimo, Budimir je 13. rujna prošle godine boravio u restoranu “Plivsko jezero” u Jajcu. Na račun u iznosu od 847,50 KM, koji je izdan na ime Javnog poduzeća “Elektroprivreda HZHB”, vlastoručno se potpisao predsjednik FBiH.

Uz fiskalni račun tog je dana na isti iznos izdan i tzv. blok-račun na ime ovog poduzeća, ali na kojem je krivotvoreni potpis direktora “Elektroprivrede HZHB” Nikole Krešića. Da se radi o krivotvorenju, jasno je vidljivo usporede li se taj i Krešićev potpis na službenim dokumentima “Elektroprivrede HZHB”.

Zbog ovog slučaja svojevremeno je reagirala i Vlada Federacije BiH, pa je iz ureda federalnog premijera Nermina Nikšića Ministarstvu unutarnjih poslova FBiH poslan dopis u kojem se traži istraga o slučaju. U FMUP-u jučer novinari Dnevnog avaza nisu dobili odgovor u kojoj fazi je proces, odnosno kako su postupili po dopisu iz Nikšićevog ureda.