Published On: Čet, sij 16th, 2014

BUDIMIR NAKON ŠTO JE HYPO BANKA VRATILA KRAJINU: Taj čovjek izvlači novac za SDP

‘Kreće se s isplatama’‘, rekao je bošnjački ministar financija Ante Krajina, član majorizatorske paravlade u većem entitetu u kojem je vlast uspostavljena protuustavno pod režijoom austrijskog bankarskog lobija u našoj dragoj domovini,  a  koji javnosti ne želi otkriti kojoj stranci pripada i koga predstavlja u Vladi Bošnjakistana nakon što se Zvonko Jurišić povukao u osamu i zen budizam a HSP razbio na halal seljačine i halal partizane prenosi TV Bošnakistana (FTV)

Dodao je Ante Krajina-Perić kako bi isplate išle redovno da nije bilo blokade izazvane zahtjevom Živka Budimira za njegovom smjenom.

A namjeru tzv. predsjednika Federacije BiH da smijeni Krajinu obustavio je i federalni Ustavni sud, onaj isti koji nije osporio da politički luzeri sa hrvatske političke scene oktroiranim metodama budu , za volju sarajevskog nacionalističkog projekta, gurnuti u vlast, i  koji je donio privremenu mjeru prema kojoj Ante Krajina ostaje ministar financija entiteta na izdisaju – Federacije BiH.

Krajina-Perić  nije želio nagađati koji su Budimirovi razlozi, ali je rekao kako je sve ono što je navedeno u Budimirovoj odluci ništavno i da prema njoj ne može biti smijenjen.

Budimir je pak rekao kako poštuje današnju Ustavnog suda FBiH, ali da će on nastaviti tražiti smjenu ministra Krajine.

‘Spor nije okončan i ja ću pred Ustavnim sudom FBiH dokazati i obrazložiti ustavnost i razložnost moje odluke o smjeni ministra financija FBiH Ante Krajine’‘, rekao je Budimir.

Naglasio je da kao predsjednik Federacije BiH i ustavno-pravni šef izvršne vlasti smatra da dio izvršne vlasti u FBiH svojim djelovanjem već duže vrijeme nanosi štetu građanima FBiH ne provodeći dosljedno ustavne i zakonske ovlasti.

Ta vlast štiti interese pojedinih političkih stranaka kao što je Socijaldemokratska partija, stavljajući ih iznad interesa građana FBiH”, naglasio je Budimir i dodao kako spor pred Ustavnim sudom FBiH ovim nije okončan.

Ja ću pred njima dokazati i obrazložiti ustavnost i razložnost moje odluke”, rekao je Budimir, kojeg se čak optužuje da je smijenio Krajinu jer ovaj nije želio prijeći u njegovu stranku.

Odluka Ustavnog suda FBiH, osim što će pokrenuti zaustavljene isplate i zaustaviti najavljene prosvjede, zeleno je svjetlo za potpis federalnog ministra financija na pismo namjere u vezi s aranžmanom Bosne i Hercegovine s Međunarodnim monetarnim fondom.

Iako je pritiskom OHR-a ugled institucije Predsjednika Federacije ozbiljno narušen, Budimir je rekao da ne razmišlja o ostavci, iako bi njome totalno zeznuo i Inzka i Nikšića i Krajinu i jednim potezom sve rješio. Tu rečenicu je pojasnio jednostavnom logikom. Nit razmišlja niti mu je stalo do ugleda. Da jest, ne bi nakon izbora prihvatio nakon  generala HVO-a  Živka Budimira biti politički, ljudski i moralni dezerter.