Published On: Fri, Aug 14th, 2015

BRUTALNOSTIMA NEMA KRAJA ISIS mladim borcima nudi seksualno zlostavljanje djevojčica

Samoproklamirani kalifat Islamske države u niz svojih suludih zakona unio je još jedan koji svakako pledira postati najsuroviji od svih. Upravo uz pomoć ovog zakona, ISIS regrutira mlade borce.
Naime, kalifat odobra i čak potiče silovanja “nemuslianki”; osobito žena iz jazidske manjine koji prakticiraju ” religiju koja nije islamska”. Pored poticanja na seksualno iživljavanja nad robinjama, ISIS ovaj zloćin koristi kako bi namamila mladiće da im se pridruže, piše New York Times.
Mladim islamistima koje ISIL “mami”, pored mogućnosti seksualnog zlostavljanja mlađih robinja nude se i brakovi sa otetim djevojkama.
Ovo je potvrdila dvanaestogodišnja djevojčica koja je bila žrtva iživljavanja islamskih terorista u Iraku.
Djevojčica je pobjegla iz zatvoreničkog kampa Islamske države kada je iračka vojska napala položaje ove terorističke organizacije. O svom jedanaestomesečne zatočeništvu govorila je za “New York Times”, pored 21 žene koje su također svjedočile o zvjerstvima džihadista.
Čak 5.000 jazidskih žena i djevojčica silovali su islamisti
– Ponavljala sam im da me boli, iznova i iznova. On mi je odgovorio da mu Alah dozvoljava da siluje nevjernice i da se tim činom približava Bogu – rekla je djevojčica.
Još jedna djevojčica, starosti 15 godina, rekla je da bi se njeni tlačitelji svaki put pomolili prije silovanja.
Pripadnici Islamske države su u posljednje dvije godine silovali čak 5.000 žena i djevojčica jazidskog podrijetla, i barem još toliko pripadnica ostalih religija.
Tko su Jazidi?
Jazid su kurdska religijska skupina iz Iraka koju karakterizira pripadnost specifičnoj heterodoksnoj religiji. Heterodoksne religija Jazida oblikovala se u prvoj polovici drugog tisućljeća, na sjeveru Mezopotamije. Većina njihove mitologije je neislamska tj. regiji drevnim iranskim religijama poput zoroastrizma, manihejstva, mazdakizma i mitraizma. Iako je stvarana u isto vrijeme i na istim temeljima kao i alevitski religija, jazidska se ne svrstava ni u jedan ogranak islama, već kao specifična monoteistička religija odnosno sljedbe. Jazid vjeruju u jednog Boga kao stvaratelja svijeta na koji je poslao sedam uzvišenih bića ili anđela da ga čuvaju, a njihov vođa je Malak Taus (“Paunov anđeo”). Njega su muslimani često poistovjećivali sa Sotonom zbog čega su Jazid progonjeni od svog postanka, naročito u doba Osmanskog Carstva kada su prisilno preobraćivani na hanafijsku školu sunitskog islama.
poskok.info